REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

CONVOCARE de urgenţă la PSD! Se pun la cale alegerile interne pentru judeţ; la municipiu, Făgădău este unic candidat pentru funcţia de preşedinte

CONVOCARE de urgenţă la PSD! Se pun la cale alegerile interne pentru judeţ; la municipiu, Făgădău este unic candidat pentru funcţia de preşedinte

Replica API 24 iulie 2019 | 10:49 558

Felix Stroe, Decebal Făgădău

Conducerea PSD Constanţa se pregăteşte să transmită un semnal de forţă în teritoriu, prin convocarea unui Comitet Executiv Judeţean în care se vor discuta probleme organizatorice; nu este exclus să se discute şi pe seama convocării Conferinţei judeţene de alegeri. Şedinţa la care urmează să participe toţi primarii din judeţ, precum şi liderii de filiale este convocată azi, 24 iulie, la o zi după Comitetul Executiv Naţional de la Bucureşti, în cadrul căruia s-a stabilit că Viorica Dăncilă este candidatul PSD la alegerile prezidenţiale.

Numai că există un impediment în tranşarea datei organizării alegerilor la nivelul organizaţiei judeţene, deşi se vehiculează că ea ar putea fi ziua de 30 august: Bucureştiul nu a dat "undă verde" în acest sens, prelungindu-se astfel "agonia" tensiunilor din interiorul PSD Constanţa. Din câte susţin mai mulţi primari social-democraţi, preşedintele organizaţiei judeţene, Felix Stroe, doreşte să clarifice cât mai rapid problema, mai cu seamă că, dacă se organizează acum alegeri, câştigă fără doar şi poate un nou mandat la cârma PSD Constanţa. Amintim că, odată la 4 ani, are loc Conferinţa judeţeană de alegere a noii conduceri; Felix Stroe a fost ales preşedinte al PSD Constanţa la sfârşitul lui iunie 2015.

Dacă situaţia de la judeţ este momentan "în ceaţă", la nivelul organizaţiei municipale, acolo unde preşedinte este Decebal Făgădău, data organizării alegerilor a fost deja fixată - 25 iulie, ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Decebal Făgădău a confirmat, pentru "Replica" de Constanţa, că va candida şi că până în momentul de faţă este singurul înscris în cursa pentru organizaţia municipală. În ceea ce priveşte organizaţia judeţeană, Făgădău a precizat că, indiferent dacă data organizării alegerilor se amână, actuala conducere va continua să îşi exercite mandatul până la un nou scrutin.

Revenind la alegerile pentru organizaţia municipală, secretarul executiv, George Vişan a declarat: "Până în prezent şi-au depus candidaturile Decebal Făgădău, pentru preşedinte, eu - pentru preşedinte executiv (post vacant în momentul de faţă - n.r.), Costin Răsăuţeanu - pentru secretar executiv, Dede Perodin - pentru vicepreşedinte. Preşedinţii de la tineret, femei şi pensionari (Leonard Drăgan, Marioara Cojoc, Muşat Mihalache - n.r.) sunt membri de drept în Biroul Municipal". "Deocamdată, doar aceste candidaturi au fost depuse, dar se mai pot înscrie doritorii până mâine seară (azi, 24 iulie a.c. - n.r.) sau, de ce nu, chiar şi în ziua alegerilor, după cum am văzut că s-a petrecut şi la nivelul Congresului național (când Orlando Teodorovici a revenit asupra deciziei şi s-a reînscris în cursa alegerilor la nivel naţional - n.r.)", a declarat George Vişan.

La Conferinţa de alegeri de la nivelul organizaţiei municipale sunt aşteptaţi să îşi exprime opţiunea 248 de delegaţi.

Alexandra CUCU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/alegeri-la-psd-constanta-tensiuni-si-discutii-pe-seama-stabilirii-conferintei-judetene-397249/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614