REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Coordonatoarea programelor de asistenţă socială din cadrul Primăriei Cernavodă, reţinută de procurori!

Coordonatoarea programelor de asistenţă socială din cadrul Primăriei Cernavodă, reţinută de procurori!

Replica API 5 iunie 2015 | 16:26 278

Mariana Gherghiniţă, angajată în cadrul Primăriei Cernavodă, la Direcţia de Asistenţă Socială, în funcţia de coordonator, a fost încătuşată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia. Aceasta a completat în fals 8 adeverinţe medicale în care a consemnat consultaţii, diagnostice şi recomandări pentru tratamente medicale şi intervenţii chirurgicale fictive, ulterior punând un psiholog să completeze alte 5. În plus, se pare că a avut parte de complici, respectivul psiholog, care-i este coleg de birou, şi un medic de familie, care i-a dat adeverinţele în alb. Menţionăm şi faptul că Mariana Gherghiniţă a fost cadru didactic la Şcoala Generală numărul 1 din Cernavodă.

Mariana Gherginiţă

Potrivit procurorilor, Mariana Gherghiniţă a coordonat în perioada 2013-2014 un număr de 13 propuneri de acordare a ajutoarelor de urgenţă prevăzute de lege, în sumă de 500 lei fiecare, unor locuitori ai oraşului Cernavodă, în vederea efectuării de intervenţii chirurgicale, cu încălcarea dispoziţiilor legale, cauzând un prejudiciu în dauna unităţii administrativ teritoriale Cernavodă reprezentat de cuantumul ajutoarelor acordate fraudulos. Cele 13 propuneri prin care s-au acordat ajutoarele de urgenţă, coordonate de inculpată, au avut la bază completarea în fals de către aceasta a unui număr de 8 adeverinţe medicale în care aceasta a consemnat consultaţii, diagnostice şi recomandări pentru tratamente medicale şi intervenţii chirurgicale fictive, ca şi cum aceste adeverinţe ar fi fost completate de către medicul D.G. , adeverinţele medicale constituind o condiţie esenţială în acordarea ajutoarelor de urgenţă. Restul de 5 referate prin care s-a propus acordarea ajutoarelor de urgenţă, coordonate de Mariana Gherghiniţă, au avut la bază completarea în fals de către un psiholog a unui număr de 5 adeverinţe medicale în care aceasta a consemnat consultaţii, diagnostice şi recomandări pentru tratamente medicale şi intervenţii chirurgicale fictive, ca şi cum aceste adeverinţe ar fi fost completate de către medicul D.G., adeverinţele medicale constituind o condiţie esenţială în acordarea ajutoarelor de urgenţă.

Ajutată de un medic de familie, care i-a dat adeverinţele în alb ştampilate şi parafate

Completarea adeverinţelor false a fost posibilă pe fondul ajutorului dat de inculpatul D.G, specialist medicina familiei care a pus la dispoziţia Marianei Gherghiniţă, colegă de birou cu respectivul psiholog, Mihaela C., adeverinţe medicale necompletate („în alb”), deja ştampilate/parafate şi semnate de medic D.G., acesta urmărind sau acceptând astfel ca cele două să le completeze în fals şi astfel să faciliteze acordarea de ajutoare în mod nelegal. Prin aceste acţiuni, Mariana Gherghiniţă a cauzat un prejudiciu unităţii administrativ teritoriale Cernavodă în sumă de 6.500 RON.

Gherghiniţă i-a impus unei colege să mintă procurorii, altfel îşi pierde locul de muncă!

Ulterior, la data de 4 iunie 2015, Gherghinţă a chemat-o pe Mihaela C., într-un birou din cadrul Primăriei oraşului Cernavodă, unde, în calitate de şefă, i-a cerut să dea declaraţii mincinoase, cu ocazia audierii ce urma să aibă loc la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia în aceeaşi zi, declaraţii care să se coroboreze cu declaraţiile date anterior în dosar de ea, sub sancţiunea că dacă declară altfel, îşi va pierde locul de muncă. La data de 5 iunie 2015, inculpata Mariana Gherghiniţă a fost reţinută pe bază de ordonanţă emisă de Parchetul Medgidia pentru 24 de ore, după care a fost propusă spre arestare preventivă Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi de la Judecătoria Medgidia. Totodată, menţionăm că Mariana Gherghiniţă a fost cadru didactic la Şcoala Generală numărul 1 din Cernavodă, fiind “plânsă” pe Facebook de foştii elevi. “Ce doamnă frumoasă, vă rog să vă întoarceţi la noi. Vă iubim”, au scris elevii pe reţeaua de socializare, începând cu luna februarie 2013.

Update

Magistraţii Judecătoriei Medgidia au decis ca Mariana Gherghiniţă să fie lăsată sub control judiciar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Curtea de conturi va descoperii multe in primariA CERNAVODA , daca sunt OK!!!!!!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367