REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Copii din mediul rural care se trezesc de la 4 dimineaţa, să nu piardă autobuzul care îi duce la şcoală!

Copii din mediul rural care se trezesc de la 4 dimineaţa, să nu piardă autobuzul care îi duce la şcoală!

Replica API 27 septembrie 2019 | 00:00 1912

REVOLTĂTOR! Constanţa anului 2019:

REVOLTĂTOR! Constanţa anului 2019:

Sunt copii din mediul rural condamnaţi să abandoneze şcoala! Nu pentru că s-a închis şcoala, nu pentru că i-ar trimite părinţii la muncă, nu pentru că s-ar considera prea săraci şi că s-ar face de râs n faţa altor colegi, nu. Însă au un program infernal: trebuie să se trezească de la ora 4 dimineaţa sau 4.30, nu cumva să piardă autobuzul care îi ia din două puncte fixe – undeva la o intersecţie sau din zona unui pod, în jurul orei 5.45-5.55 dimineaţa! Este singurul interval orar la care firma de transport cu traseu prin Lipniţa îi poate prelua şi duce la Liceul teoretic din Băneasa, acolo unde au fost repartizaţi cu clasele. De menţionat că, până la staţiile (zonele de reper anunţate de transportator), copiii oricum au de mers circa 3 kilometri pe jos.

27 de copii din satele Canlia şi Coslugea (comuna Lipniţa) merg în fiecare dimineaţă pe jos, circa 3 kilometri, până în cele două staţii din care sunt preluaţi de o firmă de transport, la ora 5.45 sau 5.55 şi transportaţi la Liceul din Băneasa, acolo unde au fost arondaţi să înveţe! Situaţia este revoltătoare şi a fost transmisă şi conducerii Consiliului Judeţean Constanţa: „Nu pot fi chinuiţi în halul ăsta bieţii copii!”, spun părinţii îngrijoraţi. Aceştia adaugă că, pe lângă acest neajuns, conducătorii judeţului şi administraţia locală ar trebui să ştie şi că, în anul 2019, oamenii încă beau apă de la fântână la Lipniţa şi că îşi asigură apa de consum cu bidoanele sau cu tomberoanele (!!!) într-unul din satele acestei comune.

Revenind la problema celor 27 de copii, contactat de “Replica” de Constanţa, inspectorul general şcolar Petrică Miu a declarat că nu avea la cunoştinţă situaţia, dar că, dacă este aşa, trebuie neapărat rezolvată. “Nu, nu este normal ca nişte copii să se trezească la asemenea ore, pentru a ajunge la şcoală. Mă voi interesa exact care este situaţia şi voi discuta cu directorul şcolii, cu primarul de acolo, să găsim o soluţie”, a precizat Miu.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ptr idiotul si cretinul de mai jos, care , cu siguranta , face parte di gasca de hoti ciumata. Nu toti copii au parinti de teapa lui iorgulescu si nu toti parintii sunt beneficiari de pensii speciale ptr un somn linistit si realizari zero barat
10
0
Daca parinti au fost dobitoci si n-au fost in stare sa le ofere ceva mai bun , acum isi merita soarta
2
10
Nu merge facut un internat la Baneasa?
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272