REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Copii internați în stare gravă la Cernavodă! Situație SUSPECTĂ la grădiniță

Copii internați în stare gravă la Cernavodă! Situație SUSPECTĂ la grădiniță

Replica API 23 februarie 2019 | 11:32 951

Suspiciuni de enterocolită virală, doar două raportate la Constanța!

Suspiciuni de enterocolită virală, doar două raportate la Constanța!

Panică în rândul părinţilor care îşi au copiii la grădiniţa numărul 5 din Cernavodă! O grupă care numără 25 de copii fost închisă, ca urmare a îmbolnăvirii a cel puțin 6 copii. Este vorba despre cazuri de enterocolită virală, care a dus la internarea a şase dintre micuţi.

Situaţia a fost raportată încă de marţi, când 4 părinţi au anunţat conducerea grădiniţei că şi-au internat copiii. Miercuri, au fost raportate alte 2 cazuri, dintre care un copil internat în stare foarte gravă.

Situația care a alarmat părinții care au copii la grădinița nr. 5 nu este cunoscută la nivelul Direcției de Sănătate Publică din Constanța, deși, după cum susține directorul unității de învățământ, s-a apelat la ajutorul medicului școlar care răspunde de zona Cernavodă. “Cernavodă are un singur medic școlar. În mod normal, ar trebui să existe mai mulți, care să facă triajul epidemiologic. Este unul singur pe care noi l-am chemat joi și care a anunțat Direcția de Sănătate Publică”, a declarat Adrian Bădilă, directorul școlii în subordinea căreia și află și grădinița 5. “Marți seara am fost informat că 4 copii sunt bolnavi. Miercuri am fost anunțat că alți 2 sunt bolnavi. În total, 6 copii, așa că am dispus, urmare a discuțiilor cu părinții și la sugestia acestora, să închidem grupa respectivă. Joi am avut ședință cu părinții și le-am recomandat să facă analize copiilor, iar vineri a fost făcută dezinfecție în clasă. A fost și domnul doctor școlar, cu asistenta. Domnul doctor a anunțat DSP”, a precizat Bădilă.La Direcția de Sănătate Publică din Constanța, surpriză însă! Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a precizat că din datele raportate de la Cernavodă ar exista doar doi copii bolnavi!

Revenim însă la declarațiile directorului Adrian Bădilă, care a susținut, printre altele, că situația a fost cauzată și de un părinte care a insistat să își aducă micuțul la grădiniță, deși vomita și avea scaune moi: “Două zile la rând s-a simțit rău copilul și i-am spus mămicii să nu îl mai aducă în colectivitate până nu îl tratează. A spus că nu are cu cine să îl lase acasă. I-am cerut să îl ia și, când aduce adeverință de la medicul de familie cum că este clinic sănătos, îl reprimim. Și, într-o jumătate de oră, a venit cu acea adeverință! Noi ce să îi facem? Sau cum se explică acea adeverință?”, a comentat Bădilă. Acesta a precizat că a pus la dispoziția medicului școlar zonal și acest document, convins că el va ajunge la DSP.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aia de la cresa prea smechera pentru toti
19
0
Da, ne pare rau de aceasta situatie..e vina noastra ca am angajat la gradinita si cresa din trust personal pe pile si favoruri.Si la cresa din aceasi cladire situatia e identica.hrana zilnica la copiise face la gramada.De personal ce sa mai zic ,Asistenta e oarba,nu vede nimic daca i se da un cadou, adminstratora Ioana e degeaba stiu, ca doar eu am angajat-o dupa ca am tavalit-o putin prin asternuturi.Numai dati copii in TRUST oameni buni .Numai e ce a fost .Incompetenta totala atat la gradinita cat si la cresa .
3
15
La cat fura bucataresele ,te miri c-au mai avut ce sa le dea copiilor sa manance
2
10
Pai toate expiratele sint bagate de baboiu greavu sa le manince copiii
5
4
Am pus iar colant cu insemne de taxi si m-am prezentat cu cazanu in statia de taxi din centrul Cernavodei sa fac evaziune fiscala,oricum sunt un sifon mort de foame!Javra nr.1!
7
0
Lefterica Daniel,None Mugurel,Piron Madalin,Closca,Grigore Gazanu,Giga,Ruginitu,Iarnutac Marius si alti rechini din acvariul cu pestisori de aur vom sponsoriza politia romana si parchetul sa nu mai faca greva.PENTRU NOI CEI CARE NU SPONSORIZEAZA POLITIA CERNAVODA SI PATCHETUL CONSTANTA VOR MURI IN CHINURI GRELE IN PUSCARIA POARTA ALBA.
11
0
Pai o ancheta si in cazul educatoarelor care sunt pe interior mai imputite ca oamenii straziisi mai inculte ca femeile de servici
7
3
Copilul alipsit 2 saptamani. Cand a revenit ingrijitoarea insista sa primesc pachetelul de mancare trebuia sa-l primeasca la ora 16 cu doua saptamani in urma.Cred ca puteti sa va faceti idee despre ce este vorba : incopetenta, lipsa educatie,prostie sau toate la un loc
4
3
La gradinita nr 6din Constanta doamna asistenta primeste copiii raciti ca sa ii imbolnaveasca si pe ceilalti sa nu mai vina la gradinita sa nu aiba multi copii in grupa.
7
2
sunt convins ca parintele care a dat in presa cazul de la gradi din Cernavoda nu este nicidecum un parinte al unui copil sanatos asa cum sa scris ci parintele unui copil din cei care s-au inbolnavit. In primul rand inainte sa scrieti ar trebui sa verificati din mai mai multe surse informatia, pers care a transmis enterocolita poate fi si un copil sanatos care nu are simptome, si unul bolnav, chiar unul din copii ajunsi la spital. Era normal sa nu se inchida gradinita dupa 2 cazuri de enterocolita, dnul Direct a procedat corect cand a pus ca si conditie intoarcerea in colectivitate analize
4
1
Sa raspunda directorul si cum la grupa mare, copiii sunt loviti de None si cum se tipa la ei.
13
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108