REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Copiii cu dizabilități din Medgidia, transportați de un apropiat al fostului primar

Copiii cu dizabilități din Medgidia, transportați de un apropiat al fostului primar

Replica API 19 noiembrie 2018 | 12:59 971

Contract fără licitație

Contract fără licitație

Primarul din Medgidia îi face o favoare fostului edil și a încredințat fără licitație serviciile de transport ale copiilor cu dizabilități din oraș unui apropiat al precedecesorului său. Municipalitatea prelungește, de fapt, o înțelegere parafată anul trecut, tot de către actualul primar și tot fără licitație, cu aceeași firmă. Banii de la Primăria Medgidia au o valoare specială pentru transportatorul în discuție, care se bazează practic aproape exclusiv pe fondurile orașului pentru a-și plăti cei trei angajați.

sursa foto: tramclob.org

Marian Iordache

Primăria Medgidia a atribuit pe 15 noiembrie 2018 un contract privind “Asigurarea serviciilor de transport copii cu dizabilități din Medgidia la Școala Specială 1 și 2 Constanța”. Potrivit anunțului de atribuire, contractul presupune ”asigurarea zilnic, a serviciilor de transport pe ruta Medgidia - Constanţa şi retur, la Şcoala Specială nr. 1 şi 2 Constanţa pentru un număr de 17 copii și 2 însoţitori pentru o perioadă de 10 luni”. Valoarea estimată inițial fără TVA este de 96.600 lei. Firma aleasă de primarul Valentin Vrabie pentru transportul copiilor este Artver Center SRL, un mic transportator de persoane cu sediul în Medgidia, care s-a oferit să presteze serviciile solicitate pentru 67.909,8 lei, fără TVA..

Transportator cu doar 3 angajați

Artver Center SRL a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de numai 294.845 lei și un profit net de 26.048 lei, cu doar trei angajați. O bună parte din bani au venit de la Primăria Medgidia, care i-a oferit și în februarie 2017 un contract similar, pentru transportul copiilor cu dizabilități la Constanța și înapoi. Și atunci, contractul a fost atribuit prin încredințare directă, la prețul maxim ce putea fi oferit de achizitor, respectiv 3,9 lei, fără TVA, pentru un total de 7.176 de kilometri, ceea ce indică un total de 27.986,4 lei. De data aceasta, suma este aproape trei ori mai mare, pentru o durată de 10 luni.

Afacere preluată cu respect de actualul, de la fostul

Firma aleasă de edilul Vrabie este deținută de Gordel Bolat (unic asociat și administrator) și Giulihan Bolat (administrator), patronul fiind un apropiat al fostului primar, Marian Iordache. Cel puțin așa clama fostul consilier George Mucianu, care vorbea despre favorurile făcute de primarul liberal sponsorilor săi, din care aflăm că afacerea serviciilor de transport pentru copiii cu dizabilități era una rezervată lui Bolat încă din mandatele fostului edil și preluată, cu sfințenie, și de actualul primar. ”Bolat Gordel, administrator alături de sora sa a firmei MGM Trans SRL din Medgidia. În timpul campaniei electorale din 2008 l-a ajutat cu microbuzele din dotare pe Marian Iordache să îşi transporte oamenii şi să facă unele excursii la mănăstiri pentru alegători. Gordel a fost unul dintre cei care i-au adus lui Iordache materialele promoţionale de la Constanţa. El s-a ales cu contractele de transport ale persoanelor cu handicap, încheiate de Primăria Medgidia, contracte semnate de Marian Iordache”, se arăta într-o declarație făcută publică în 2010 de consilierul fostului primar Marian Iordache.

R.C.

Citește și: Primăria Medgidia. Drept la replică la articolul „Copiii cu dizabilități din Medgidia, transportați de un apropiat al fostului primar”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Articol de rahat! Informati-va mai intai, cititi legea si apoi scrieti articole, ziaristi de 2 lei.De SICAP ati auzit? ia vedeti ce scrie pe acolo? Nu v-a facut contract primarul Vrabie si cautati sa-l denigrati prin diverse mizerii?
0
1
Psd denigreaza care nu sunt in psd psd distruge romaniA
0
0
nu-l mai laudati pe maimutoiul de iordache care ma sapa si ar vrea sa-mi ia locul ! o sa-l dau afara din consilier si o sa-l trimit la alimanu la sapa !
8
2
Ati auzit de contracte de achizitii publice directe pana la suma de 35 mii euro ? sa nu fie depasit pragul valoric .In acest caz va rog sa nu mai jicniti inainte de a va informa corect !
4
5
pai ce sa faca paduraru a luat bani de la fratii Vasea si trbuie sa tuna pe Iulica nu are cum altfel pinochoi al orasului spune el ca nu voteaza consilierii minte zdreanat caa sa arate prostia lui catre altii luatil la bani marunti slugilor care sunteti langa el si vedeti adevarul
2
6
Vai steaua voastra de jurnalisti. Dezinformati si faceti acuzatii aiurea fara sa cunoasteti legea. Asta este presa sau bataie de joc??
5
3
Sunteti prosti ca noaptea! Cum fara licitatie daca tot voi scrirti despre un anunt de atribuire??? Mai bine va apucati de vandut in piata ca de presa...
4
3
dar rapandulele lui iulica nu le vedeti alea care fec transportul in comun pein oras, nu au caucuicuri nu functioneaza becuri sunt vai de mama lor!
10
1
marian,consilierul primarului negoita si mentorul lui intr-un totul , consilier judetean si cate afaceri de afaceri ascunse e lasat bine mrtsii sa ....traiasca si el , tinerii de valuare pleaca din taraa nu au loc de munca!!!! c
2
4
o hotie au fost desfiintate clasele pentru copiii cu nevoi speciale din cadrul scolilor generale 3 si 7 din oras unde cei aproximativ 17 copiii isi desfasurau activitatea si au fost mutati la Constanta.Unde cadrele didactice au refuzat sa mai vina la Medgidia sa predea.Mai bine transporti copiii cu insotitori la Constanta decat sa vina profesorii la Medgidia.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218