REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Copiii din centrele de plasament din Constanța, vaccinați antigripal

Copiii din centrele de plasament din Constanța, vaccinați antigripal

Replica API 8 februarie 2020 | 00:00 149

O sesizare legată de copiii din centrele constănțene de plasament, mai exact de nevaccinarea acestora, a fost făcută de un cetățean, către Cotidianul Replica de Constanța. Reprezentanții DGASPC au infirmat însă acestea, transmițând faptul că principala grijă și responsabilitate a Direcției este integritatea fizică și sănătatea tuturor beneficiarilor, astfel că toți copiii aflați în centrele rezidențiale au fost vaccinați antigripal.

„Vă informez că în centrele de plasament ale DGASPC Constanta, nu s-a facut vaccinarea antigripală a copiilor. La Centrul Delfinul aproape toți copiii nu sunt trimiși la școală pentru că sunt bolnavi” a fost sesizarea făcută de un constănțean.

Pe de cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al DGASPC, Oana Manoilă, a transmis faptul că cele spuse în sesizare nu sunt adevărate, efectuarea imunizărilor fiind consemnată în registrele de vaccinări ce se regăsesc la centrele de plasament.

„Referitor strict la Centrul de Plasament Delfinul din Agigea, facem precizarea că, în acest moment, toți copiii merg la școală și nu avem cazuri de gripă, afecțiune ce se confirmă doar de către medicii din unitățile medicale. În plus, toți cei 30 de copii de aici au fost imunizați în luna noiembrie a anului 2019. În cursul săptămânii trecute, zece copii de la Centrul de Plasament Delfinul din Agigea au absentat de la cursuri pentru că au suferit viroze respiratorii ușoare, afecțiuni frecvente în sezonul rece și au fost retrași temporar de la școală pentru a evita răspândirea afecțiunii. De altfel, foarte mulți copii din comunitate au lipsit în această perioadă de la școală din cauza afecțiunilor de sezon. În plus, este cunoscut faptul că persoanele imunizate pot dezvolta viroze superficiale, fiind protejate de formele severe ale gripei” a transmis purtătorul de cuvânt al Direcției.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța asigură faptul că toți copiii au primit vaccinul antigripal, starea de sănătate a acestora fiind monitorizată periodic tot timpul anului, nu numai în sezonul rece. Vaccinul antigripal a fost administrat, de asemenea, și personalului ce deservește centrele de plasament.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272