REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

COPIII din centrele de PLASAMENT NU mai pot fi adoptaţi de sărbători

COPIII din centrele de PLASAMENT NU mai pot fi adoptaţi de sărbători

Replica API 21 decembrie 2020 | 19:20 2798

O campanie demarată de Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța, în 2009, oferea şansa familiilor care au posibilitatea să poată lua acasă un copil aflat în centrele de plasament, în vacanţe, weekend-uri sau de Sărbători. Anul acesta, cel puţin, ideea a fost abandonată şi asta din cauza pandemiei de coronavirus.

Probabil, cea mai mare dorinţă a unui copil aflat într-un centru de plasament este să aibă o familie, însă, epidemia generată de Sars-Cov-2 i-a privat pe acestia de şansa de a vedea cum este să petreacă sărbătorile în sânul unei familii. Cei care doreau să le aducă copiilor un zâmbet de Sărbători, sau în orice alt moment, trebuie să ştie că în prenzet nu se mai derulează această campanie. Reprezentanţii DGASPC au precizat pentru reporterii Replica faptul că, în acest an, această campanie nu se mai desfăşoară din cauza pandemiei de covid.

Acţiunea a generat numeroase ecouri de-a lungul timpului

Campania prin care constănţenii puteau lua acasă, de Sărbători, un copil din centrele de plasament, a avut numeroase ecouri. Unele pozitive, datorate şanselor pe care copiii le primeau, şi anume pretrecerea timpului într-un cămin adevărat, bucuria de a primi cadouri, şanse mai mari de a fi adoptaţi de familiile care-i găzduiau chiar şi pentru câteva zile.

Însă au fost şi voci care au criticat această acţiune din cauza faptului că după aceste câteva zile, copiii se întorceau de unde au plecat, cu o dezamăgire în plus, aşteptând, poate în zadar, să fie adoptaţi de respectivele familii.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
As dori să fiu cu multă credință a 2 sau 3 copii de sărbători
0
0
Eu aș dori să fac bine și cu mult drag și respect copii nu au vină în viață ei sunt viitorul merită respect și ajutor cum și cât se poate.
0
0
Persoana serioasa cu experienta in domeniul medical caut da munca ingrijitoare part time sector 2 - Colentina Mariana 0799959329
0
0
de sarbatori e o fapta buna nu o adoptie !!! In nici un caz adoptie !!!
4
1
Aceasta campanue nu mai exista de vreo..5 ani, de unde aveti voi informatia asta? Fiti corecti, nu induceti in eroare cu pandemia..vreti sa ridicati dgaspc in slavi...
5
0
Beneficiarii,adevarati,angajatii cei care beneficiaza de ceea ce ofera munca la stat,fac tot posibilul sa nu le fuga gaina cu oua de aur,amaratii aia care sunt la mana lor.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212