REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
15.2° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Copiii din Nicolae Bălcescu vor primi mese calde şi meditaţii gratuite

Copiii din Nicolae Bălcescu vor primi mese calde şi meditaţii gratuite

Replica API 16 septembrie 2013 | 00:00 113

Ajutor pentru cei fără posibilităţi materiale

Ajutor pentru cei fără posibilităţi materiale

Copiii din comuna Nicolae Bălcescu încep noul an şcolar în instituţii de învăţământ reabilitate şi igienizate. Autorităţile locale au pregătit din timp cele 2 şcoli şi trei grădiniţe, iar liceul I.C. Brătianu a fost complet reabilitat. De asemenea, spaţiile verzi din jurul instituţiilor de învăţământ au fost reamenajate prin tăierea şi cosirea ierbii.

"Cele 2 şcoli şi trei grădiniţe din localitate au fost pregătite pentru începerea şcolii, prin efectuarea de reparaţii şi prin igienizarea acestora. Liceul I.C. Brătianu a fost complet reabilitat, iar pentru interior au fost achiziţionate băncuţe şi mobilier nou. În curţile instituţiilor de învăţământ a fost tăiată şi cosită iarba", a declarat, pentru "Replica", Viorel Bălan, primarul comunei Nicolae Bălcescu. Un proiect al primăriei care se va materializa anul viitor constă în crearea unui centru social în incinta bisericii din localitatea Nicolae Bălcescu. În acest centru social circa 80 de copii din familii defavorizate vor primi o masă caldă la prânz şi meditaţii oferite de cadrele didactice ale liceului şi din localitate care s-au oferit să facă aceste acţiuni gratuit. La realizarea acestui proiect vor contribui enoriaşii bisericii, dar vor fi alocate şi fonduri din bugetul local. "Avem un proiect în derulare prin crearea unui centru social în incinta bisericii din localitatea Nicolae Bălcescu care constă în ajutorarea a 80 de copii din familii defavorizate care vor primi o masă caldă la prânz şi meditaţii care le vor face cu cadrele didactice ale liceului şi din localitate. Proiectul va fi realizat cu sprijinul enoriaşilor dar şi primăria va contribui la realizarea acestuia. Va deveni funcţional de la începutul anului viitor", a adăugat Viorel Bălan. Alte proiecte sunt finalizate sau în curs de finalizare. Lucrările drumului de exploatare agricolă care leagă localităţile Nicolae Bălcescu de Dorobanţu pe o lungime de 6,4 kilometri au fost terminate acum două săptămâni. De asemenea, s-au finalizat lucrările la Căminul Cultural. Construirea unei anexe a primăriei în care va funcţiona sala de şedinţă este finalizată în proporţie de 90%. "Drumul de exploatare agricolă care leagă localităţile Nicolae Bălcescu de Dorobanţu a fost terminat în urmă cu două-trei săptămâni. S-au finalizat lucrările la Căminul Cultural prin reabilitarea termică şi fonică a acestuia şi de asemenea prin igienizare şi dotarea cu măsuţe şi scaune noi. Spre finalizare este şi anexa primăriei care va fi noua sală de şedinţă şi care va fi gata în două săptămâni", a concluzionat Viorel Bălan, primarul comunei Nicolae Bălcescu.

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212