REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Copiii din Siminoc NU AU MERS la ŞCOALĂ!

Copiii din Siminoc NU AU MERS la ŞCOALĂ!

Replica API 10 septembrie 2019 | 00:05 2150

Părinţii copiilor din satul Siminoc, ce aparţine de de oraşul Murfatlar din judeţul Constanţa, nu şi-au lăsat copii să meargă la şcoală la începerea noului an şcolar. Luni, 9 septembrie 2019, la începerea noului an şcolar, în cadrul Şcolii Gimnaziale cu clasele V-VIII ’’Adrian V. Rădulescu’’, din Murfatlar, au putut participa la festivităţi doar copiii din Murfatlar. Ce se va întâmpla cu educaţia acestor copii? Cum de nu au ajuns la şcoală?

’’Ştim că părinţii copiilor din Siminoc nu şi-au lăsat copiii să vină la şcoală, dar momentan nu avem ce să facem decât să căutăm soluţii’’, a declarat, pentru Replica, Ene Ulgean, directoarea Şcolii Gimnaziale cu clasele V-VIII ’’Adrian V. Rădulescu’’.

Chiar dacă parinţii copiilor din Siminoc au declarat că este mult mai sigur pentru copii lor să facă orele în şcoala din sat pentru că ar fi mai aproape de casele lor, aceştia au fost mutaţi oricum, pentru a acoperi goluri din clasele şcolii din Murfatlar, Şcoala Gimnazială cu clasele V-VIII ’’Adrian V. Rădulescu’’ şi pentru "a reduce din cheltuieli – prin achiziţionarea unui microbuz şi asigurarea transportului copiilor din Siminoc către Murfatlar". Evident că sună ciudat: cum sunt reduse cheltuielile prin achiziţia unui microbuz?! Desigur, numai conducerea şcolii din Murfatlar ştie!

Copiii din Siminoc au fost mutaţi din şcoala satului lor la începutul anului 2019 în urma unei decizii luate în cadrul Consiliului de Adminsitrație din cadrul unității de învățământ, fără consultarea părinților, motiv pentru care reacția acestora a fost aceea de respingere a măsurii. Anterior, conducerea școlii a convocat părinţii în mai multe şedinţe pentru a explica faptul că decizia este luată în principiu din considerente financiare, anume cheltuieli financiare şi datorită claselor subdimensionate. Reprezentanţii şcolii au mai fost contactaţi în trecut de către Replica pentru a oferi informaţii despre aceste decizii.

I.R.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dragi siminoceni....vi se pare normal sa va bateti joc de copiii dsv? Ii tineti in continuare acasa asteptand un raspuns din partea primarului? Acum nu va ganditi ca sunt clasa a VIII a si au un examen de sustinut? Copiii din Galesu fac naveta de ani de zile, au asigurat transportul si sunt foarte bine...nu au mai facut atata circ ca dvs.
0
1
Asta merita tovarasii din Siminoc pt ca datorita lor PSD-ul a capusat 8 ani orasul Murfatlar... Cele mai multe voturi ptr Saghiu in ambele scrutinuri au fost din Siminoc... Sa taca si sa inghita consecintele pt ceea ce au ales.
5
2
Buna ziua au adus copiii de la Siminoc sa umple golurile din clase ..sa fie 30 copii .. este dejea un dezastru total la sc A V Radulescu ..Clase fara invatatoate ...stau copiii acasa.. Rusine pt invatamantul romanesc in 2019.
9
1
Politia daca te gaseste fara rovigneta te amendeaza dar pe cei de la drumuri de ce nu i amendeaza ca acel drum este varza
10
2
Si microbuzul ala luat la mina a 14a Mai exista un microbuz pus de primarie face curse siminoc murfatlar si retur la ore stabilite care concureaza la confort cu o caruta si bate troncane de zici ca acum se rupe in gropile DC 27 dintre cartierul Siminoc si Murfatlar Aloooo saghiu cnd te apuci de drum?ne rupem masinile putem sa murim cind ocolim gropile in timp ce timpiti circula prin ele cu 100kmh pune macar indicator cu drum denivelat sa se respecte viteza max de 50kmh si trimite politia rutiera sa vrf si sa dea amenzi la cretinii care nu respecta legea
9
4
e mai simplu sa iei un microbuz si sa fure primaria decat sa plateasca naveta unor cadre si sa repare drumul care e praf!!!
12
2
Acestor parinti li s-a adus la cunostinta, au fost consultati si dupa ce li s-a dat explicatiile de rigoare au fost de acord. E usor sa arunci cu noroi intr-un director in necunostinta de cauza...
9
14

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108