REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Copil de 11 ani, dat dispărut după ce a ieșit la plimbare, găsit la gară

Copil de 11 ani, dat dispărut după ce a ieșit la plimbare, găsit la gară

Replica API 21 mai 2022 | 00:07 3137

În seara de joi, 19 mai, o copilă de 11 ani a fost dată dispărută de către mama ei, după ce nu a putut fi contactată de către aceasta. Mama, disperată, a sunat la 112 pentru a semnala această situație, polițiștii găsind-o la scurt timp după apel în zona gării din Constanța.

În ultima perioadă, au fost semnalate tot mai multe cazuri de dispariție, cele mai multe dintre ele finalizându-se în sens pozitiv, cu găsirea persoanelor în cauză. Teama părinților de a-și ”scăpa” copiii pe mâna unor infractori este imensă, iar grija pe care le-o poartă este una fără margini. Cu toate acestea, decizia copiilor de a părăsi locuințele pentru plimbări este una extrem de periculoasă, care îi poate marca pe întreaga viață.

Fata de 11 ani a fost dată dispărută după ce mama ei a fost cuprinsă de teama că ar putea fi victima unor infracțiuni, însă la scurt timp după semnalare, aceasta a fost găsită în siguranță. Motivul pentru această pățanie este dorința de plimbare, conform spuselor mamei, fata în cauză uitându-și telefonul acasă, fără a mai putea fi contactată. Organele de poliție au acționat imediat și au reușit să o găsească într-un timp foarte scurt în zona gării din Constanța. Mama s-a ales astfel cu o sperietură zdravănă, copila fiind cel mai probabil șocată pentru reacția mamei sale, gândindu-se pe viitor de două ori înainte să iasă pe ușa imobilului fără telefon sau fără permisiune. ”Am găsit-o la gară. Polițiștii au găsit-o, m-au sunat si am venit s-o iau. Ea ajungea mereu acasă la ora nouă… am văzut că nu vine, telefonul îl uitase acasă… m-am alarmat și am sunat la poliție. Mai mult m-am speriat eu, este o fata frumoasă, înaltă, blonduță… mi-a fost teamă pentru ea. Dar acum este bine. A zis că a ieșit să se plimbe… ” , a declarat mama fetei pentru Replica Constanța.

Tot mai multe cazuri de dispariție

Din păcate, Constanța este un oraș unde tinerele sunt expuse la diferite riscuri atunci când se deplasează pe străzile orașului, mai ales pe cele ”rău famate”.

Părinții încearcă din răsputeri să-și ”păzească” copiii, însă, de cele mai multe ori, aceștia nu ascultă sfaturile lor și pășesc pragul casei fără o permisiune în prealabil. Riscurile la care se expun sunt majore, însă teama de a fi victima unor abuzuri se instalează abia după ce ”se izbesc” de situație și simt că viața le este amenințată într-un anume fel.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218