REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Copil de 3 ani muşcat de faţă de un câine, în Snagov

Copil de 3 ani muşcat de faţă de un câine, în Snagov

Valentina CAMARA 28 martie 2023 | 14:08 4879

O fetiţă de numai 3 ani, din Snagov, Ilfov, a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost atacată de un câine agresiv. Copilul, care a suferit mai multe răni la nivelul feţei, a fost operat de urgenţă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală. Potrivit primelor informaţii, câinele cu pricina ar fi maidanez. Însă în urma verificărilor efectuate de poliţişti, oamenii legii ar fi dat de urma stăpânului animalului, acesta fiind un tânăr de 27 de ani.

Copil de 3 ani muscat de fata de un caine, in SnagovFoto cu rol ilustrativ

După ce doi copii au fost muşcaţi de maidanezi în Bucureşti şi Suceava, zilele trecute, o fetiţă de doar 3 ani a fost atacat luni seară de un câine aparent fără stăpân în Snagov, județul Ilfov, pe strada Intrarea Dealul Morii.

Copilul muşcat de câine a fost operat de urgenţă la Bucureşti

"Incidentul a avut loc luni seară, în jurul orei 19:00. O fetiţă de numai 3 ani se juca împreună cu animalul chiar în faţa casei, în mijlocul străzii. Un moment mai târziu, câinele ar fi sărit pe fetiţă şi ar fi muşcat-o în repetate rânduri de faţă. O vecină a sunat la 112, iar în scurt timp mai multe echipaje de poliţie, dar şi o salvare au ajuns la faţa locului şi au transportat de urgenţă copilul la spital".

Potrivit informaţiilor obţinute de reporterii Observator, copilul a suferit multiple mușcături la față şi a fost operat de urgență. "Oamenii spun că problema câinilor fără stăpân în acest sat persistă de mai bine de zece ani şi că, deşi au făcut sesizări în repetate rânduri la Primărie, nimeni nu a venit să îi ridice. Câinii fac în continuare legea în acest loc", adaugă Cosmina Balint, reporter Observator.

A fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.

Poliţia din Snagov ar fi dat de urma stăpânului câinelui agresiv

Poliţiştii din Snagov fac cercetări în acest caz şi au stabilit că, de fapt, animalul are stăpân, fiind vorba despre un tânăr de 27 de ani, relatează news.ro. ”În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii Staţiunii Snagov au stabilit faptul că respectivul câine are stăpân. Acesta a fost identificat, în cauză fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 27 de ani. De asemenea, a fost identificat câinele respectiv, acesta se află în curtea proprietarului”, a transmis IPJ Ilfov.

Din verificări a rezultat că, la momentul incidentului, victima s-a jucat cu acel câine, iar la un moment dat a fost muşcată de acesta. Victima a fost externată, a precizat sursa citată.

Doi copii au căzut pradă câinilor maidanezi

Recent, doi copii au căzut pradă câinilor maidanezi. La Suceava, un băieţel de 8 ani a fost muşcat de mâini de animalul care, spun autorităţile, ar fi fost abandonat de stăpânul care locuia în Botoşani. Iar în Bucureşti, un alt copil, cu doar un an mai mare, a fost atacat de un patruped ieşit dintr-o curte, potrivit observator news.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
. Ai vazut Spania...Unde? La coltul blocului? Daca ai vazut stiai legea este 200000 euro amenda, puscarie si nu aberai aici.Si in Constanta o amenda ca asta pusa in aplicare si pentru animalele din Romania.Si pentru parinti. Lege si amenzi puse in aplicare.Iti supraveghezi copilul.Am vazut o gramada de putori care nu au grija de copii ii lasa singuri afara,in magazaine , se trantesc jos tipa darama obiecte si ei doi bani nu dau ca au copii. In Constanta sunt de o cruzime de nedescris fata de animale.Filamati toti si la puscarie. Inclusiv cei care spun aici furadan sa omoare cainii si toti care spuneti ca omorati cainii,anchetati amendati.Stai la coltul blocului bei stai la taclale copilul nesupravgheat singur lasat,decazut din drepturi.Nu-ti convine.Vezi Suedia si alte tari.Nu tipi ca putoarea de la etaj si tipi sa vezi unde este copilul ca nu este in fata blocului,mai ales putorile parvenite cu bone.Animalul nu are nevoie de educatie pentru a deveni animal.
2
0
Cainele e animal ca orice animal. Trebuie sa stea in curte, casa sau adăpost public supravegheat. Iubitorilor cretini de animale care ii țin la scara și ii hrănesc nu ai ce sa le ceri. Dacă tii la animal, ai 2 posibilități: 1. Ia l in casa(e greu așa e, mai simplu e sa cobori o data pe zi sa ii arunci niste oase), 2. Suna la ecarisaj sa ii ia de pe strazi, sa ii castreze, deparaziteze și sa aibă un adăpost intr-o baza supravegheata. Ăla care comenta mai jos ca in afara mama fetiței muscate era decăzute din drepturi; pai in afara unde vezi tu așa mulți câini pe strada ? De fapt nu vrea vezi deloc, am fost și eu Spania, Italia, nici pisici n-am văzut. Așa ca scutiți-ne iubitorii curului de animale ca n-aveți nicio treaba. Din gura e ușor sa iubești un animal, mai e greu sa îți asumi și sa faci un bine.
5
3
mai racoriti ba dreqului javrele,mai ales femelele,alea fata ca ttigancile!ceva cirnaciori cu antigel,furadanndin serbia,pesticide,sticla pisata,orice!va maninca copiii bouarilor!sageti in capatina javrelor...
2
3
Nu se ia nici o masura,dau un exemplu,zona Caragiale-Topolog,intre blocurile E3-E4,se lasa hrana de catre o mare ,,iubitoare de animale".Seara de seara vine o haita de 10-12 dulai care sunt un real pericol pt.cei care trec prin zona,latra si sunt agresivi.Sunt si ziua vizibili in zona.Politia locala are sediul la vreo 300 de metri departare.
6
6
cainele este un animal p***t si imprevizibil, intreaga vina apartine stapanului; stapanii cainlor sunt sau ar trebui sa fie responsabili pentru faptele lor atat timp cat nu exista un cod penal pentru animale; scuza cu provocarea cainelui invocata de toti iubitorii de caini este o mare minciuna in 99% din cazuri - nu sta nimeni sa provoace cainii, iar in cazul asta al unui copil de 3 ani o aberatie
6
4
asa este cum sctid cel de mai jos! parinti cretini,care havar nu au de educatia copiilor,care stau pe tik tok sau alte porcarii ,in loc sa-si educe copii...asta daca ei sint educati! ptr cretinul de .ai jos care isi baga pla in ioana si ciiniinei,dobitocule,daca erai afara,beleai pla doar ca ai gindit asta ! fugu-va'n git de ANALfabeti! vai de pla noastra cu asemenea specimene care vod popula tara asta!
8
5
Fiecare este liber sa faca ce vrea .Adopta ce vrea fiecare si creste ce vrea fiecare. Vinovat este stapanul cainelui dar si parintii.Unde sunt parintii? Daca erati afara erati decazuti din drepturi parintesti.La stat daca nu esti in stare sa ai grija de copil.Unde este ma-sa? Azi vezi copii minori singuri nesupravegheati.Cainele trebuia sa fie tinut in lesa.Cei cu caini... cei cu copii.Vad tampiti in cartier cand vad caine cu stapan urla de sperie copiii. Voi va timorati singuri copii si devin copii timorati .Vad dracul apoi nu caine ..ca asa ii educati.Cainii nu suporta tipete larme urlete de cpoil reactioneaza diferit fata de om sunt deranjati de urlete,zgomote.Voi omorati cainii in bataie apoi vreti sa nu muste? In Spania ai 200000 de euro amenda daca nu repecti legislatia animalelor,nu spui nici mars unui caine comunitar,plus inchisoare.Mama copilului unde era? La taclal la 30-50 m. La cafea, in spatele blocului,vin la bere tata vecinii si copii neglijati lasati in voia sortii.
11
9
Sa ti trag la mu ie si sa mi bag pl n cainii tai care nu ataca copii! Specimenele ca tine fac umbra degeaba, consuma mult oxigen si polueaza planeta cu CO2. Cum mo rtii ma tii sa scrii asa ceva?
10
12
@ioana Asa este, cainii nu sunt vinovati, copiii astia cretini si nenorociti sunt de vina. Ei sparg geamurile, ei neinjura, ei ne ocupa locul abuziv in troleu si tot ei ne distrug societatea. Securitatea ce face, doarme? De ce nu ii vede si pedepseste pe acesti delicventi?
8
8
Nu mai vorbiti prostii, am eu caini si nu ataca copii, va pot dovedii. Sigur a facut copilul ceva saracului caine de a atacat, cainii NU ATACA niciodata fara motiv. Drepturile cainiilor nu sunt RESPECTATE in tara asta.
16
19
Bătaie pe viata și pe moarte, într-o r*mânia sălbatică și condusa de cretini, între caini și copii !!
8
4
,,iubitorii" de animale sunt cei care le dau resturi pe strazi si ne dau noua sfaturi. Multi dintre einu au nici animale in casa si mai ales nu au nici copii. Sunt prea egoisti pt a putea avea grija de un alt suflet. Dintre cei care au animale, majoritatea au pisici. Le pui 3 boabe in bol, schimbi nisipul la sapt, pui 3 poze pe fb si... esti in trend cu moda.
13
10
Stirea asta e minunata pentru iubitorii de caini. Altii am auzit ca ii si adopta mai ales in zilele noastre cand orfelinatele sunt pline de copii...
14
13

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369