REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Copil de 4 ani, mort după ce a fost operat. Părinții acuză medicii de malpraxis

Copil de 4 ani, mort după ce a fost operat. Părinții acuză medicii de malpraxis

Replica API 11 mai 2022 | 13:29 1290

Un copil de 4 ani, din Vrancea, a murit după o intervenţie chirurgicală considerată banală de cei mai mulţi chirurgi. Operat de hernie inghinală, copilul s-a întors la spital, o zi mai târziu, cu dureri mari.

Medicii l-au băgat din nou în sala de operaţie, dar l-au pierdut după un stop cardiorespirator.

În timp ce conducerea spitalului susţine că nu există, deocamdată, oficial o cauză clară a morţii, părinţii cred că este vina chirurgului. La nivelul Spitalului Județean a fost declanșată o anchetă internă.

În localitatea Gura Caliței, familia băieţelului se pregăteşte de înmormântare. Părinții sunt convinși că a murit cu zile, dintr-o culpă medicală.

„Doctorul legist ne-a spus că decesul ar fi fost cauzat de prima operație, i-ar fi atins o venă sau un vas de sânge. Diagnosticul pe certificatul de deces este peritonită localizată”, a declarat unchiul băiatului.

Băieţelul a fost internat miercuri, pentru intervenţia programată. S-a simţit bine după, aşa că a doua zi, joi, a fost externat. Problemele au început acasă. Joi seara, copilul avea dureri mari, astfel că a intrat din nou în operaţie a doua zi dimineaţă, vineri.

„Am hotărât să-l deschidem să vedem dacă există o altă cauză. Nu am găsit nimic, decât un lichid mai tulbure din care s-au recoltat probe. Am început procedura de închidere și a intrat în stop cardiorespirator”, a povestit Ludmila Munteanu, medicul chirurg care a operat, scrie antena3.ro.

„Totul a fost făcut așa cum a trebuit, plus toate ajutoarele. Totul s-a întâmplat foarte brusc. Era în anestezie generală, stabil, totul era în ordine și în parametri normali. Manevrele de resuscitare au durat aproape 3 ore”, spune medicul anestezist Ciobanu Daniela.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un jucator de Roblox mai putin.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212