REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Copil luat în plasament, ABANDONAT într-un grajd la Dumbrăveni!

Copil luat în plasament, ABANDONAT într-un grajd la Dumbrăveni!

Replica API 6 februarie 2016 | 00:49 300

INUMAN! Găsit aproape îngheţat

INUMAN! Găsit aproape îngheţat

INCREDIBIL! Un copil de un an şi jumătate a fost abandonat într-un grajd, la Dumbrăveni. Micuţul a fost dus de vecini, aproape îngheţat, la Spitalul Judeţean Constanţa, fiind internat la secţia de Pediatrie. Şefa Secţiei, Cristina Mihai, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, că micuţul este în stare bună. Cei care au auzit de povestea lui Georgică au venit la unitatea spitalicească pentru a dona pachete şi alimente.

„Copilul a fost adus de vecini la spital. Este un caz social. Este într-o stare de sănătate foarte bună, este un copil drăgălaş. Oamenii vin să aducă pachete, însă nu-l pot vizita şi nu au voie să facă poze şi să pună pe reţele de socializare“, a precizat Cristina Mihai. „E din Dumbrăveni. Într-adevăr, a fost găsit într-un grajd. A anunţat cineva ambulanţa. În foaia mea scrie că e copil aflat în plasament. Am anunţat Direcţia Copilului“, a declarat o asistentă a secţiei de Pediatrie. Primarul din Dumbrăveni, Gheorghe Cenuşă, cunoaşte cazul şi spune că a anunţat Protecţia Copilului.

„Copilul stătea într-un adăpost pentru animale, la o familie din sat. Aveau acolo o cămăruţă improvizată. Bătrâna e bolnavă, nu putea să se mai ocupe de el. Când a fost anunţată ambulanţa, micuţul era bolnav. Copilul nu poate sta acolo“, a declarat Gheorghe Cenuşă. Despre mama copilului nu se ştie nimic. L-a abandonat. L-a născut pe Georgică la vârsta de 20 de ani. Micuţul mai are un frăţior, şi el abandonat de cea care i-a dat viaţă. A fost luat în plasament. Mama era minoră când l-a născut pe cel dintâi.

Un student la Medicină a făcut cazul public, pe facebook, în speranţa că cei care au posibilitatea să-l ajute, o vor face. „El este Georgică . Are 1 anişor şi jumătate. A fost abandonat într-un grajd şi găsit aproape îngheţat. Este în căutare de hăinuţe, jucării, pamperşi şi, nu în ultimul rând, de afecţiune. Pentru cei care au posibilitatea să ajute sau, de ce nu, să înfieze acest suflet, sunt bineveniţi pe secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Constanţa“, a postat studentul.

Mirela Sorina PASCAL, Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614