REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

„Corabia reciclării” – la Constanța și Mangalia, de Ziua Mondială a Mediului

„Corabia reciclării” – la Constanța și Mangalia, de Ziua Mondială a Mediului

Replica API 5 iunie 2019 | 01:25 471

Ziua Mondială a Mediului a fost stabilită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în anul 1972 şi este aniversată în fiecare an pe data de 5 iunie.

Ziva Mondială a Mediului a devenit una dintre cele mai importante platforme de comunicare a temelor de mediu, fiind celebrată de milioane de oameni, în peste 100 de ţări. De asemenea, reprezintă unul dintre principalele mijloace prin care se încearcă stimularea preocupării populaţiei de toate vârstele pentru protejarea mediului înconjurător.

În cadrul manifestărilor dedicate celebrării acestui eveniment, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, în perioada 15 aprilie - 5 iunie 2019, în colaborare cu Instituția Prefectului Constanța, cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, și cu sprijinul Damen Shipyards Mangalia, al Șantierului Naval Constanța și al S.C. LIPEGA S.R.L. şi al DEDEMAN SRL a derulat proiectul "Corabia reciclării".

Proiectul are ca obiective conştientizarea importanţei acţiunilor de colectare selectivă a deşeurilor, dar şi eficientizarea acestor activităţi prin implicarea elevilor din şcolile constănţene în activităţi de colectare si valorificare a deşeurilor reciclabile.

În proiect au fost implicate nouă unităţi de învăţământ din judeţul Constanta, care au colectat deşeuri reciciabile, realizând cu o parte dintre acestea diverse elemente care se regăsesc într-o ambarcaţiune (ancore, colaci de salvare, etc) .În cadrul proiectului, DAMEN SHIPYARDS MANGALIA si ŞANTIERUL NAVAL CONSTANŢA SA au realizat, din materiale reciciabile, scheletul a două "corăbii" pe care au fost montate şi elementele decorative realizate de elevi, din materiale reciclabile. Corabia realizată de DAMEN SHIPYARDS MANGALIA este amplasată în Mangalia, în Portul turistic, iar cea realizată de ŞANTIERUL NAVAL CONSTANŢA SA, în Portul turistic Tomis din Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369