REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.5° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Coreea de Nord a lansat un „proiectil neidentificat” în Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat un „proiectil neidentificat” în Marea Japoniei

Replica API 25 martie 2022 | 19:56 335

Coreea de Nord a lansat joi „un proiectil neidentificat” cu rază lungă în Marea Japoniei, au anunţat armatele sud-coreeană şi japoneză, potrivit cărora ar putea fi vorba despre o rachetă balistică intercontinentală, transmit AFP şi Reuters. Săptămâna trecută a avut loc o altă lansare similară, eşuată, a unei rachete despre care analiştii militari cred că a fost „Racheta Monstru” a lui Kim sau „Colosul lui Kim”.

„Coreea de Nord a tras un proiectil neidentificat spre est”, au indicat şefii de Stat Major interarme de la Seul, într-un comunicat.

Paza de coastă a Japoniei a emis un mesaj de alertă în direcţia navelor din zonă din cauza a ceea ce ar putea fi o rachetă balistică trasă dinspre Coreea de Nord

Lansarea de joi ar fi cel puţin al 13-lea test cu rachetă balistică efectuat de Coreea de Nord în acest an, o frecvenţă fără precedent care a atras condamnare din partea Statelor Unite, Coreei de Sud şi Japoniei.

Potrivit armatei sud-coreene, Phenianul a lansat săptămâna trecută o rachetă balistică, dar testul a fost un eşec.

Analiştii au avansat ideea că proiectilul a fost o rachetă balistică intercontinentală Hwasong-17, supranumită „Racheta monstru” sau Colosul lui Kim.

Conform armatei sud-coreene, Coreea de Nord a efectuat duminică mai multe tiruri cu lansatoare multiple de rachete.

SUA şi Coreea de Sud au avertizat că Phenianul ar putea pregăti lansarea unei rachete balistice intercontinentale pentru prima dată din 2017, cu încălcarea rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU.

Coreea de Nord va sărbători la 15 aprilie 100 de ani de la naşterea lui Kim Ir Sen, fondatorul regimului. Mulţi experţi se aşteaptă la o lansare de rachetă cu această ocazie, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272