REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Coreea de Nord doreşte reducerea prezenţei ONU pe teritoriul său

Coreea de Nord doreşte reducerea prezenţei ONU pe teritoriul său

Replica API 7 septembrie 2019 | 00:00 332

Stéphane Dujarric, foto Xinhua

Coreea de Nord a cerut luna trecută Organizaţiei Naţiunilor Unite să îşi reducă efectivele prezente în ţară, o solicitare aflată în centrul discuţiilor dintre cele două părţi, a afirmat joi purtătorul de cuvânt al ONU, Stéphane Dujarric, citat de AFP.

Cererea a fost formulată într-o scrisoare reclamând ca această reducere să se aplice înainte de sfârşitul anului.

"Operaţiunile actuale ale Naţiunilor Unite au doar o mică amprentă pe teren", a subliniat Stéphane Dujarric în briefingul său de presă cotidian.

"Menţinerea capacităţilor la nivelul actual este esenţială pentru a asigura un sprijin continuu din partea Naţiunilor Unite pentru programele critice de securitate alimentară, aprovizionare cu apă şi de nutriţie, precum şi pentru mobilizarea resurselor", a adăugat el.

ONU numără mai multe zeci de membri în Coreea de Nord, în special din partea Programului Alimentar Mondial, Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare sau UNICEF (Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite).

"Trebuie reamintit că, în 2018, ONU şi ONG-urile internaţionale au acordat un ajutor umanitar la peste două milioane de persoane, în special cu proiecte legate de securitatea alimentară, nutriţie şi sănătate", a declarat purtătorul de cuvânt.

Subiectul relaţiilor dintre ONU şi Coreea de Nord ar urma să fie discutat la sfârşitul lui septembrie de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, şi responsabilii nord-coreeni care vor asista la Adunarea Generală anuală a ONU.

Potrivit unui program difuzat la sfârşitul lui august de către ONU, Coreea de Nord va fi penultima ţară care va lua cuvântul cu ocazia acestui larg forum diplomatic, luni, 30 septembrie.

Spre deosebire de anii precedenţi, Phenianul nu îl va trimite la New York pe şeful diplomaţiei nord-coreene, fiind reprezentant de un oficial de rang inferior. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212