5.1° Constanța Mie., 30 Nov. 2022
Anul XX Nr. 6198
5.1° Constanța Miercuri, 30 Noiembrie 2022 Anul XX Nr. 6198

Coreea de Nord susţine că a învins pandemia de coronavirus

Replica API 13 august 2022 565

La trei luni de la prima confirmare a unui focar de coronavirus în Coreea de Nord, autorităţile spun că au învins virusul, informează DPA.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat victoria în bătălia pentru eradicarea noului coronavirus în cadrul unei reuniuni naţionale privind măsurile pentru combaterea epidemiei, care a avut loc la Phenian, a relatat media de stat, citează Agerpres.

Kim a declarat, potrivit presei, că acţiunile împotriva virusului s-au încheiat, dar Coreea de Nord trebuie să rămână vigilentă şi să monitorizeze în mod eficient regiunile de graniţă.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de îmbolnăvire sau cazuri suspecte legate de epidemie în ultimele aproape două săptămâni.

Este neclar câte infectări cu COVID-19 s-au înregistrat în total în această ţară.

Coreea de Nord, o ţară izolată pe plan internaţional, a confirmat pentru prima dată infectări cu noul coronavirus la mijlocul lunii mai, când a anunţat că se confruntă cu o urgenţă epidemiologică.

Ulterior, s-a referit la ''cazuri de febră''. Potrivit bilanţurilor realizate de autorităţile nord-coreene, aproape 4,8 milioane de astfel de cazuri au fost înregistrate de la sfârşitul lui aprilie. S-a înregistrat un număr de 74 de decese.

Experţii estimează că în Coreea de Nord nu există suficiente capacităţi de testare. Cu toate acestea, autorităţile au declarat că au trimis imediat echipe ''mobile anti-epidemice'' în acele regiuni unde s-au înregistrat cazuri de febră pentru efectuarea testelor PCR şi a testelor de anticorpi în scopul determinării cauzei simptomelor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
193339183026
5/49
1136376284
joker
20243019359