REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Coreea de Sud: Întâlnire Donald Trump - Moon Jae-in pe 10-11 aprilie la Washington

Coreea de Sud: Întâlnire Donald Trump - Moon Jae-in pe 10-11 aprilie la Washington

Replica API 30 martie 2019 | 00:00 353

Donald Trump

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in intenţionează să se deplaseze la Washington în perioada 10-11 aprilie pentru o întâlnire cu omologul american Donald Trump, a anunţat vineri Yonhap citând administraţia prezidenţială de la Seul.

"Cei doi lideri vor purta discuţii aprofundate despre modalităţile de întărire a alianţei Seul-Washington şi de coordonare a poziţiilor pentru instituirea unui regim paşnic în peninsula coreeană printr-o denuclearizare completă", se arată în anunţul oficial.

Acesta mai precizează că vizita va fi prima întâlnire a celor doi lideri după eşecul reuniunii la nivel înalt a preşedintelui Trump cu liderul nord-coreean Kim Jong-un din Hanoi, de la sfârşitul lunii februarie.

Summitul s-a încheiat fără niciun acord din cauza diferenţelor de opinie privind domeniul de aplicare al denuclearizării şi suspendarea sancţiunilor de către Washington, aminteşte Yonhap.

Tot vineri, ministerul pentru unificare sud-coreean a anunţat că va încerca să organizeze în cursul acestui an o vizită la Seul a liderului nord-coreean Kim Jong-un pentru participarea la un summit cu preşedintele Moon Jae-in, care să contribuie la îmbunătăţirea relaţiei transfrontaliere şi la deblocarea procesului de denuclearizare.

Sursa citată de Yonhap a mai informat că intenţionează ca astfel de summituri inter-coreene să devină regulate pentru a menţine o comunicare apropiată în vederea unei gestionări eficiente a oricăror probleme ar putea apărea.

În cadrul celui mai recent summit inter-coreean, al treilea de până acum, desfăşurat la Phenian în septembrie, liderul nord-coreean Kim Jong-un a fost de acord să efectueze o vizită la Seul la o dată apropiată pentru a participa la cel de-al patrulea summit cu preşedintele sud-coreean. Vizita liderului nord-coreean la Seul, prevăzută pentru sfârşitul anului 2018, nu s-a materializat însă.

După eşecul summitului Trump-Kim Jong-un din Vietnam, Coreea de Sud speră să medieze relaţia dintre Washington şi Phenian pentru a facilita continuarea negocierilor privind denuclearizarea.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212