REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Corina MARTIN: Mamaia NU e o STAȚIUNE pentru VÂRSTA a TREIA

Corina MARTIN: Mamaia NU e o STAȚIUNE pentru VÂRSTA a TREIA

Replica API 1 iunie 2021 | 00:15 14200

Marea deschidere a litoralului a avut loc luni, 31 mai, cu o retroparadă în premieră, dar și o petrecere pe un yacht de croazieră. Cu această ocazie, președintele de onoare al Resto, Corina Martin a declarat că operatorii economici au așteptări foarte mari, fiind așteptați pe litoral sute de mii de turiști. Totuși, preluarea plajelor, ce se va face la 1 iunie, le cam pune bețe în roate, însă, operatorii economici par a fi optimiști.

Asociația Patronală Resto Constanța a organizat, pe 31 mai, un eveniment dedicat industriei HoReCa de pe litoral, ca un semnal puternic de revenire a sectorului HoReCa din România. Prezentă la eveniment a fost şi Corina Martin, preşedintele de onoare al Resto. Operatorii de restaurante, cafenele, baruri, saloane de evenimente, beach baruri, cluburi, plaje, hoteluri, agenții de turism și organizatori de evenimente s-au reunit într-un eveniment prin care speră să poată interacționa cu autoritățile publice locale și guvernamentale, precum și cu furnizori, distribuitori, parteneri și instituții.

"Este un eveniment de sărbătoare pentru întreaga industrie HoReCa de pe litoral. Începem ca altă dată cu o retroparadă în premiera evenimentului nostru care a început deja pe un yacht de croazieră din portul Midia-Năvodari. Este un eveniment pe care îl dedicăm colegilor din industria HoReCa de pe litoral, dar şi milioanelor de români care primesc o invitaţie la mare, o invitaţie la vacanţa pe litoral, acasă în România și nu în Bulgaria sau Grecia, sau Turcia. Noi am preluat industria HoReCa de pe litoral prin Patronatul Resto și avem misiunea de a invita românii pe litoral. Organizăm acest eveniment, va fi și un concurs gastronomic, o competiție dintre șefii bucătari din România. Avem și un eveniment în care fiecare industrie se reunește. Am invitat și autorități din Guvernul României dar și din autoritățile locale", a declarat Corina Martin.

Așteptările pentru acest sezon estival

Totodată, președintele de onoare al Resto a transmis și ce așteptări au operatorii economici pentru acest sezon, fiind așteptați pe litoral sute de mii de turiști. „O vară mai bună decât cea precedentă. Suntem mult mai bine pregătiți iar pandemia ne-a învățat să ne reorganizăm afacerile și că trebuie să ne bazăm pe noi, nu putem să mai așteptăm fonduri. Am dovedit că am încheiat sezonul cu nici măcar un caz de toxiinfecție alimentară și niciun focar de infecție covid care să fie legată de o vacanță pe litoral. Așteptăm sute de mii de turiști în această vară pe litoral. Suntem mult mai bine pregătiți. Sperăm să avem o vară mai lungă decât cea de anul trecut când am operat doar jumătate din sezon. Acest eveniment este restartul industriei HoReCa pe litoral”, a mai spus Martin.

Apa are o adâncime periculoasă, în Mamaia

„Am abordat noi, Apele Române Dobrogea-Litoral și am mers la discuții și am aflat că plajele sunt date în folosință la 1 iulie. Este o situație în care după ce am parcurs 200-250 de metri până la apă să intrăm la o adâncime foarte mare care este una periculoasă. Până la 15 iulie, probabil, nu vom găsi pe plajă facilitățile pentru turiști. La 1 iulie operatorii preiau plajele, până primesc autorizațiile, va dura cam două săptămâni. Sperăm ca vara să treacă cu bine. Nu vom fi un partener comod de discuții cu autoritățile pentru că ne preocupă siguranța turiștilor și confortul lor. Am solicitat ca pentru beach baruri nu suntem de acord cu ora 22, ci am propus să fie ora 00.00. Patronatul Resto a pus în dezbatere acest proiect. Nu suntem o stațiune pentru vârsta a treia, în Mamaia vorbim de un segment de turiști de tineri, adolescenți și familii cu turiști și nimeni nu se așteaptă ca la ora 20.00 să nu mai poată rămâne pe plajă. Beach barurile trebuie să funcționeze cel puțin până la ora 00.00”, a conchis Corina Martin, președintele de onoare al Resto.

Mai multe puteţi afla din videoclipul de mai jos:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369