REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Corina MARTIN: Sunteți răspunzători de punerea pe BUTUCI a industriei HORECA!

Corina MARTIN: Sunteți răspunzători de punerea pe BUTUCI a industriei HORECA!

Replica API 6 noiembrie 2020 | 00:00 3279

Corina Martin, alături de Dumitru Luca, noul președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) lansează un ultimatum pentru autoritățile din România. Aceștia acuză oficialii de punerea la pământ a unei întregi industrii și amenință cu proteste de amploare.

Corina Martin

De la începutul pandemiei de coronavirus industria ospitalității a fost puternic lovită. De atunci au trecut mai bine de 8 luni, iar în România, în afară de măsurile generale de care a beneficiat întreaga economie, până în acest moment nicio acțiune specifică de ajutor nu a fost implementată. Valul doi al pandemiei a dat și ultima lovitură industriei: restaurantele au fost închise, evenimentele interzise, mobilitatea redusă la aproape zero. Agențiile de turism au reînceput auto-demolarea propriei activități din ultimele luni, în măsura în care turiștii stornează din nou rezervările recente.

O întreagă industrie se duce de râpă

Industria ospitalității trage un nou și ultim semnal de alarmă către autoritățile din România. „Dacă nu veniți acum cu un plan consistent de despăgubiri (similar multor alte state din Europa), veți fi răspunzători de punerea pe butuci a unei întregi industrii și pierderii a până la 400 000 de locuri de muncă. Această industrie nu are nevoie nici de promisiuni și nici de ajutoare care vin anul viitor. Are nevoie de bani ACUM!”, transmit oficialii din domeniul turismului.

Dumitru Luca

Antreprenorii sunt îngropați în datorii

Antreprenorii nu mai pot supraviețui cu amânări de rate sau impozite, care îi vor omorî oricum cu întârziere, ei au nevoie de cash pentru a putea plăti datorii curente în contextul a zero venituri. Iar angajații lor nu pot supraviețui cu șomaj tehnic sau program redus cu doar 50%, atâta timp cât activitatea lor este între 0-20%. „Poate că o industrie cu 5,7% din PIB nu impresionează pe nimeni până la lacrimi dar destinul a zeci de mii de antreprenori și sute de mii de angajați ar trebui să determine autoritățile să facă ceva. Au avut timp de pregătire 9 luni, e cazul sa livreze imediat” mai spun aceștia.

Urmează proteste de amploare dacă situația nu se va rezolva curând

Industria a evitat proteste de strada pentru că a dorit să arate maximă responsabilitate în timp de pandemie și să nu contribuie sub nicio formă la adâncirea problemei medicale. Cu toate acestea, în pragul disperării, atunci când decesul este iminent și cauza nu mai joacă niciun rol, pregătirile pentru un protest de amploare sunt în toi. Totuși, aceștia încă mai speră să nu se ajungă pânp acolo.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
din cate imi amintesc, cu ceva timp in urma, cca 5-6 luni, inaintea sezonului estival mieunai ca dati faliment daca nu se deschid hotelurile in statiuni, propunand chiar sa functioneza cu preturi reduse. a venit sezonu, ati deschis si, ca intotdeauna, japca, hotie, aroganta, nesimtire, mizerie. Nu crezi ca esti penibila?! Nu va plang pe voi, plang sarmanii angajati.
0
0
sa-ti dau la buci pana-si revine HORECA!
3
0
Mars fa in pula mea de retardata
4
0
corinutza exista videochat.Tu te incadrezi la grannies sau daca pui fard mult la cougar
2
0
Dute n pwla mea de cwrva proasta
3
0
Noi astia mai amarati nu aveam prea multe de pierdut. Nu mai e lafaiala de altadata,cu tepe date la sezonieri amarati veniti la munca! Covidul v-a pus capac!
5
0
Corina e superba!
2
5
hotii, evazionistii, tupeistii, nesimtitii Horeca! la munca in agricultuta, industrie, constructii! nu avem nevoie de tepele voastre!
5
1
aveti asa de multi bani , numai va satura bunul Dumnezeu ...
6
1
Ne cacam pe tine
8
1
Tanti Corina arata de parca i-a facut cineva un face lift, sau este Corina Martin Reloaded. O fi dorind sa se marite?? Doamna lasati HORECA, apucati-va de altceva
16
1
Doame, cand scapam de nebuna asta?!
13
0
milf carmen
11
0
Judecati de valoare, venite din partea unei foci penibile, aflata permanent in calduri.
19
0
Cine mortii matii e ranpunzator fa vaco? Altii decat tine idioato? Du-te dracului de nenorocita luate-ar Covidu sa te creasca nenorocita dracului care ai distrus orasul asta cu prietenii tai. Regina Nefututis. La cacat zdreanta
22
0
E meglio Che ti faccisi gli affari tuoi... mantelegi Ielena... tot astia sunt de vina pt turism macar in europa..
6
0
Lasa ne femeie.lasa ne si vezi ti de ale tale.nimeni nu da 2 bani pe opinia ta.esti cantitate neglijabila si nu conteaza opinia ta.stim toti cine ai fost ce hram porti si ce vrei in viitor... eu daca as fi in locul tau la milioanele de euro pe care le ai in offshore urile alea,stim amandoi despre ce vbm,m as retrage cuminte pe o insula si mi as trai restul vietii in tihna.familia ta a furat suficient cat pt 10 generatii.fa vreo 2 3 copii sa aiba cine sa iti pape averea si lasa ne asa.ne doare la 2 m n fata pl de opinia ta.
23
0
tu corina vezi ca se arde sarmalele in cratita aia de pe foc, la munca cu voi
19
0
Nu ne intereseaza, du-te si canta la alta masa!
18
1
A trait din taxa pe promovare a turismului, o taxa tip mazare adica ilegala.Ce sa promovezi la turism? Sunt pline hotelurile si orasul sufocat de turisti. Era o taxa din care traia femeia asta si alti hoti din gruparea mazare.De ce nu sunt astia toti la puscarie? Au dat si la procurori si judecatori taxa de protecte.
23
0
Ati facut averi imense din industria HORECA. Ati pus mana pe hotelurile din Mamaia luate in locatie de gestiune prin legile pesediste care v-au avantajat. Acum sunteti mari patroni si mai vreti si bani de-a moaca de la stat.
27
0
are si ea pensiuni, alea, alea si nu-i mai merg treburile
17
2
Vrea un mandat in Parlament ca munca cinstita nu prea se prinde de ea.La munca ,bai turism de rahat !
22
1
mwereplica!!!!!!
6
7
Esti dusa cu capul, nu vezi ce este in lumea asta sau iti vezi numai interesul.Horeca in sus, horeca in jos ii plangem pe astia, au facut evaziune de-au rupt au bani pentru zece generatii!!!
24
3
pai sigur Corina cum nu? lasam oamenii sa moara ca vrei tu si horeca!cum dracu se face ca in Romania comentati toti , iar in tarile in care va petreceti vacantele si care au restaurante si hoteluri inchise nu comenteaza nimeni!
26
2
Stupido,ceartate cu comunistii chinezi ,caci ei au introdus aceasta arma biologica.
17
2
Vai de capul nostru in ce tara traim,acum cand numai sunt locuri in spitale,scolile se inchid si mor peste 100 de romani pe zi a venit si Coana Mita sa ceara bani de la statul Roman "adica de la toti romani"pentru ca anul asta le-a mers greu patronilor de hotel si carciumarilor. Asta este cand esti cu capul in nori numai vezi realitatea si te trezesti vorbind aiurea.
25
4
Nu mai esti prietena cu Barhalescu spalatoria se bani a lui Strutzu.
21
1
Te pun cu sapun intre buci daca mai horecai mult tu kizda
20
1
Felicit Replica pt ca ne da des articole cu aceasta Cleosparta a turismului. Putem si noi sa ne descarcam !
23
1
Turismul romanesc e de kkt si ofera servicii de kkt.Ce vrea si babeta asta de Martin???
22
2
Daca avem o tara plina de ospatari si barmani. Faceti dracu si altceva... doar sa pierdeti timp la cafele si la barfa. Jeguri de oameni
26
3
Mai termina cu horeca. Asta este problema in Romania? Ieseau bani multi pentru unele buzunare. Sa murim toti, numai horeca sa mearga bine. Nesuferita mai esti!
33
3
...ce-ti placea sa te mai sulemenesti in fel si chip impreuna cu Mascariciul...duci dorul acelor vremuri...si plangi la misto industria HORECA...ai cazut de pe piedestal...!!!!
26
1
la cate venituri aduce "industria Horeca"comunitatii locale sau statului roman ....cred ca a vrut sa spuna faptul ca nu mai intra banul asa cum erau obisnuiti cei din HORECA...multi, luati fara prea multe eforturi de la clientii si cel in primul rand ..acum trebuie chiar sa scoata ceva bani din buzunar sa mentina afacerile si mai trebuie sa depuna si ceva efort mintal pentru a le intra ceva in buzunar
33
3
Mars si strangeti gunoaiele, familie de gunoieri. Ne-ati jupuit ani de zile cu taxe triple la gunoaie, care erau obligatorii. Acum v-ati ajuns milionari prin puscarii... Ai divortat de convenienta de Martin ca sa te bagi in politica. Nu vezi ca nu a votat nimeni cu tine, tot orasul a votat impotriva PSD sa se duca de rapa si am reusit sa va dam afara ca pe noste talhari si ceraetori ce sunteti. ha ha ha
38
0
Foca in calduri vrea in Parlament. Nu i-a ajuns umilinta de la locale.
40
1
are un potential enorm,..drama e ca interlopii au pus stapanire pe acest sector .... turistii au nevoie de servicii,calitate,respect,liniste,curatenie,...si corectitudine,...respectati aceste reguli si totul merge,..furati,mintiti,..inselati si rezultatele se vad
36
0
Da,HORECA este moarta demult ,nu de anul acesta cu covidul.Mamaia nu este o statiune de exemplu,este o hazna,unde toti cu pile si bani au construit maghernite cur-in cur.Alea nu sunt constructii pe lac,sau hotel in alt hotel fara parcari fara verdeata fara nimic.Totul este facut de prost gust,fara calitate,arhitectura.Unde mai nou s-a dus unu si face el marea cu sarea in sudul litoralului.Face un rahat pe bat cum a construit si hotelurile adica blocurile din Navodari si apoi a vandut acele ghetouri cu jacuzzi.Sa se demoleze toate mastodonturile facute cu pile si relatii inclusiv in Constanta.
50
0
Da, mai, altii sint vinovati ca sinteti voi spagari si hoti la nota de plata...
32
1
Taci tu pupaza, ca s-a vazut prin vot cata asa zisa valoare ai.
40
1
De ce nu se respecta masurile de protectie de catre Horeca? Lasati pe unii inghesuiti la mese ce tot va plangeti
43
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218