REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cornel Panait îl face praf pe Dumitru Focșa, după ce s-a opus fuziunii UMC cu Politehnica București

Cornel Panait îl face praf pe Dumitru Focșa, după ce s-a opus fuziunii UMC cu Politehnica București

Virgil STOIAN 16 ianuarie 2023 | 00:00 5864

În urmă cu mai multe luni, mai exact în noiembrie 2022, au apărut zvonuri că Universitatea Maritimă Constanța va dispărea. Universitatea Națională pentru Știință și Tehnologie Politehnica urma să fie numele noii universități, fiind vorba despre un proiect comun al Universității Politehnica din Bucureşti şi Universitatea din Piteşti, din care putea face parte și Universitatea Maritimă Constanța. În urma scandalului care s-a iscat, proiectul de fuziune a picat. Replica de Constanța a vorbit cu președintele Senatului UMC, Cornel Panait, dacă mai poate fi vorba despre o fuziune dar și de ce negocierile s-au încheiat atât de brusc.

Cornel Panait

Cornel Panait este de părerea că fuziunea nu a mai avut loc din cauza lipsei de informare și a presiunii celor care nu au dorit această fuziune. Totodată, acesta a ținut să remarce că unul dintre cei mai virulenți oponenți ai proiectului, deputat Dumitru Focșa, a dovedit, prin agresiunea asupra soției, că s-a potrivit perfect atmosferei create la acea dată.


Lucrurile au degenerat într-o manieră atât de brutală, vulgară, și neacademică, încât nu are rost să inflamăm în continuare lumea cu propuneri din astea. Părerea mea, este că lipsa de informare nu permite niște decizii corecte. Dar, noi nu am putut fi informați, și decizia pe care am luat-o noi sub presiunea unora care erau acolo, e o decizie care deocamdată este valabilă, și eu personal nu doresc să revin asupra acestui parcurs de informare, ca să vedem dacă e bine, dacă nu. Lumea a fost foarte determinată în chestia asta.  Unul dintre vectorii de acțiune și imagine a fost deputatul Focșa, care a arătat acum nivelul lui. Dacă extrapolăm și zicem nivelul lui Focșa este de fapt nivelul mai multor oameni care au generat acea stare de spirit, cred că nu este bine. Ne vedem de treaba noastră, și cu asta basta. La fel ca și Focșa, au fost și alții. Focșa a fost unul dintre cei care s-au încadrat perfect în atmosferă. Focșa, la momentul de atunci, era deputatul fără patimă și fără pată. El venea ca absolvent, ca om din Parlamentul României, el avea statut. Acum se pare că statutul lui este dărâmat iremediabil, asta e viața. Nu mai este nici o cale pentru că nu dorim să acutizăm mai tare atmosfera care a fost atunci. Lumea a spus că ne simțim bine așa, că n-avem nevoie de o colaborare academică. Începem un an în care avem proiecte proprii, nu le dezvoltăm decât noi cu noi, și atât.” a declarat Cornel Panait pentru Replica.

Un nou simulator la UMC

În altă ordine de idei, UMC se poate mândri în curând cu un nou simulator, inovator în România, care va fi funcțional în 4 săptămâni: ”Nu există simulator în zona aceasta, de realitate virtuală, nu există. Este ceva nou, inovativ. Sigur că colegii mei care sunt comandanți, care lucrează la Universitate, ei spun că este superior la tot ce am făcut noi până acum. Noi îl vom avea în funcțiune probabil în 4 săptămâni. Noi facem tot ce depinde de noi, nu să atragem cât mai mulți studenți, ci să îi pregătim cât mai bine pe cei pe care îi avem. Avem și structură pentru operare și pentru algoritm de operare IT, care este de 90 de terra. Nu are nimeni acum 90 de Terra, pe plan național.” a încheiat președintele Senatului UMC.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar a prins glas impostorul asta? Acest crescator de curcani, nu a scris in viata lui o lucrare stiintifica. In dosarul lui de profesor se afla copertile de la o carte pe care nu dat-o niciodata la tipografie. Intrebati-l pe Papari cum a fost pacalit sa-i dea coperta in avans si nu i-a mai dus cartea.
6
0
Hai cu pensionarea! Treci acasă ca te așteaptă curcanii de la Poiana!
4
0
Panait zis Melcu avea in 1990 o masina Dacia cu numar mic de 3 cifre (asa aveau doar secu si partidul). Omul vine din structuri, probabil sub sacou pe umeri e plin de grade. Daca asa s-a decis ca o maritima sa se uneasca cu facultatea de stiinta prunelor de la Pitesti atunci omul percuteaza.
6
0
Mango... dii la loc javra
3
0
Sunt a N-a persoană nemulțumită de faptul că dumneavoastră ștergeți comentariile care sunt în contradicție cu opiniile dumneavoastră, în ciuda faptului că ele reflectă un punct de vedere, poate, mai pertinent ca al dumneavoastră! E și aceasta o formă mascată de cenzură, care nu vă onorează!
3
0
Vorbesti de informare? Tu care ai tinut totul secret pana in ultima clipa. Normal ca toti te-au banuit de interese ascunse. Trebuia sa faci informarea cu saptamani, luni inainte. Dar ai crezut ca daca bati cu pumnul in masa ca de obicei, prostimea se ascunde sub scaune. Timpul tau a trecut.
21
1
...ETE...NU FI ...REPTILA,fiecare fosila se considera ...religva ,e greu sa putrezesti in neantul ordinar al ...cadavrelor, o sa ti aduci aminte si tu?
8
0
Bravo coane fosilă, lumea ar trebui să tacă că vrei matale în calitate pensionar campion să folosești tertipuri de a mai stă rector. Fii serios, coane fosilă. La vârsta matale uiți și de ce te duci la bucătărie. Gata, ai fost zbor 30 de ani, dar nu te poți compara în vârstă cu Costoiu sau Breaz. Se vor prelungi până la urmă mandatele de rector, dar bre, matale nu te uiți în buletin la CNP.
20
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272