REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cornel Panait: UMC și învățământul de marină atrag în continuare studenți dintr-un motiv foarte simplu: este un domeniu în care există locuri bune de muncă, bine plătite. VIDEO

Cornel Panait: UMC și învățământul de marină atrag în continuare studenți dintr-un motiv foarte simplu: este un domeniu în care există locuri bune de muncă, bine plătite. VIDEO

Replica API 2 octombrie 2019 | 07:19 1200

La festivitatea de deschidere a noului an universitar 2019-2020 ce a avut loc în Piața Ovidiu pe 1 octombrie, așa cum s-a întâmplat și în anii precedenți, la iniţiativa municipalităţii, au răspuns prezent 6 universități din Constanța, atât de stat cât și private: Universitatea Maritimă Constanța, Universitatea Ovidius, Academia Navală ”Mircea cel Bătrân”, Universitatea ”Andrei Șaguna”, Universitatea Spiru Haret și Universitatea Tomis. Pe scenă au urcat reprezentanții celor 6 universități, dar și viceprimarul Costin Răsăuțeanu și subprefectul Șenol Ali, care le-au adresat studenților prezenți în număr de mare cuvinte de încurajare. Primarul Decebal Făgădău nu a putut onora cu prezența, fiind plecat într-o delegație.

La finalul festivității rectorul prof. univ. la Universitatea Maritimă Constanţa, Cornel Panait a explicat de ce studenții sunt motivați să urmeze cursurile de licență de la această instituţie de învăţământ superior de stat:

”La Universitatea Maritimă îi așteaptă o perioadă de 4 ani plină de bucurii, de realizări, de opțiuni, pe unele dintre ele probabil că nu le știu dar le vor afla pe parcurs și îi așteaptă un moment în care atunci când universitatea își va finaliza activitatea de educație li se vor deschide porți la care nu se gândesc acum. Ei vor fi oameni care vor lucra într-o industrie competitivă care este globală, vor avea satisfacții de natură profesională, materială și vor fi adevărații ambasadori pe care România îi va trimite absolut oriunde. Ofițerii, de la momentul de față sunt foarte bine pregătiți, ei fac cinste învățământului superior din România și rezultatele lor sunt de fapt rezultatele țării. Noi nu mai avem flotă din cauza legislației care nu ne permite să avem flotă. UMC și învățământul de marină atrage în continuare studenți dintr-un motiv foarte simplu, pentru că este un domeniu în care există locuri bune de muncă, bine plătite. Iată că un vapor în care sunt 20-30 de oameni în echipaj și toți au o calificare aproape de același gen, schimbul de idei, schimbul multicultural determină în mod evident o creștere a nivelului de educație a tuturor celor care sunt acolo. Studenții care pleacă de la UMC, pleacă pe un salariu de început, de stagiar de 2.000 de euro, dar după 10 ani de la terminarea universității salariile lor medii sunt în jur de 9.000- 10.000 de euro pe lună, lăsând de-o parte navele specializare sau sistemul offshore, adică sistem de extracție de gaze, de petrol unde salariile sunt și mai mari. Deci este foarte motivant să lucrezi într-un asemenea domeniu pentru că a lucra într-un asemenea domeniu presupune că îți îndeplinești o problemă de natură socială, ai grijă de familia ta, de cei care te înconjoară, de cei care te-au ajutat, te-au sprijinit și astfel le întorci înapoi tot ce ai primit”, a declarat Cornel Panait, rectorul UMC.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta doar cu picioarele inainte iese din universitate, parca e feuda lui ma-sa
3
0
Are dreptate e loto daca joci -singur- daca ai pile sau relatii sa zicem ca ai sanse de 5-10 in loc de 1-10
1
0
faceti promotii de 30 de studenti, ca atatia se angajeaza din 1000
2
0
La pensie ca ajunge
4
2
Ce nu spune javra asta este ca din 10 are noroc unul, ca la Loto
9
2
loc de munca bine platit, da!dar romanii nu mai sunt atat de cautati, salarii mari, spirite rebele si datatori cu parerez. Noua moda este sa ai ofiteri din filipine, china, vietnam, ucraina.Nu noua moda ca se practica demult, dar acum ies absolventi chinezi de ex mai buni calitativ decat cei romani. De ce sa dai pe un tanar frumos si liber userist 3500 4000 euro care mai e si plomba pe deasupra cand pot plati un chinez discipinat si bun la 2000 2500?
5
0
Un Impostor comunist , acest rector ...
9
1
acest impostor nu stie despre ce vorbeste, el este distrugatorul invatamntului de marina.....
12
1
acest panait era un umil inginer pe platforma industriala Midia Navodari si acum se da doctor si profesor universitar...!?!
7
0
Unde dracu dupa 10 ani de la terminarea facultatii, au 10000 euro salariu ?????
7
1
Chiar are pregatirea de Prof.Universitar acest cetatean ? Cum o dovedeste ? Are Doctorat ,cand si unde l-a obtinut ? Stie careva ? Rezultatele spun altceva ...
9
0
Am avut onarea de a cunoaste un proaspat licentiat al umc.ului intentionat am scris cu litere mici Intrebat fiind despre babord si tribord mi-a spusca el are 3 luate de la DECATHLON. Cred ca 10 procente dintre viitorii ingineri scosi de fumc stiu sa rezolve ceva matematica,
8
1
Iar apare asta cu muie cu cacat?! Nu putem scapa de el? Voua nu va e rusine?! La deschidere de an universitar?!
5
4
UMC este univeristatea de top a jud Constanta. Asta i se datoreaza intr-o proportie covarsitoare dlui Panait.
6
15
salariile bune sunt afara !!! Muie tie cu cacat prostule manipulator !!! Cine nu-ti da voie sa ai flota ? veorica ???
15
7
domnule panait, nu aveti de gand sa mai cedati locul altcuiva? nu v-ati umplut destul buzunarele pe baza studentilolr?
21
4
scoateti someri pe banda rulanta.... nu va imbatati cu apa rece...
20
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272