REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° ConstanÈ›a Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
17.4° ConstanÈ›a Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Corneliu Stroe are nevoie de bani pentru a-şi plăti operaţia

Corneliu Stroe are nevoie de bani pentru a-şi plăti operaţia

Replica API 29 iunie 2011 | 00:00 108

SOS

SOS

Banii pentru operaţia pe cord a percuţionistului constănţean Corneliu Stroe nu au putut fi strânşi, el având în continuare nevoie de ajutor pentru a putea plăti costul intervenţiei chirurgicale pe care a suportat-o săptămâna trecută.

Deşi spectacolul "Blues pentru un prieten" a adus laolaltă pe scenă nume mari, precum Harry Tavitian, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Vasile Şeicaru, Mircea Baniciu, A. G. Weinberger, Marius Mihalache, Mike Godoroja,&Blue Spirit, Marius Popp, Roxana Stroe, Stelu Enache, Vlad Cnejevici, banii tot nu s-au strâns. Concertul a avut loc în sala Arcub din Bucureşti, banii din vânzarea biletelor urmând să fie vărsaţi într-un cont special pentru a-l ajuta pe Corneliu Stroe să poată plăti contravaloarea operaţiei pe cord în valoare de aproximativ 7.000 de euro. Preţul unui bilet la concertul umanitar a fost o sută de lei. "Inima lui Cornel merită toate eforturile noastre!", au spus colegii de breaslă ai artistului. Din păcate, străduinţele artiştilor nu au avut rezultatele aşteptate. "N-am reuşit să strângem decât o treime din banii necesari achitării operaţiei. Cred că trăim încă într-o societate primitivă. Asta e conştiinţa colectivă în România. Poate am fost noi prea naivi şi am crezut că vom strânge aceşti bani cu un singur concert", a declarat A. G. Weinberger. Acesta a mai spus că sala în care au concertat are în jur de 350 de locuri şi doar 85 de bilete au fost vândute. La rândul său, Stelu Enache a spus că atmosfera din sala de spectacole a fost una emoţionantă. "Am cântat multe piese, unele de dragoste, foarte optimiste", a declarat Stelu Enache. "Îi dorim însănătoşire grabnică, pentru că avem multe concerte vara aceasta", a adăugat artistul. De precizat că la momentul actual, Corneliu Stroe este unul dintre cei mai cunoscuţi percuţionişti din ţară noi. El s-a născut la data de 22 octombrie 1949. În perioada 1981-2005 a fost membru al trupei "Creative" împreună cu Harry Tavitian, cu care a participat la numeroase festivaluri de jazz din România.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272