REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CORONAVIRUS a adus mai multe DOSARE PENALE la Constanța!

CORONAVIRUS a adus mai multe DOSARE PENALE la Constanța!

Replica API 7 aprilie 2020 | 00:00 2273

Procurorii constănțeni au deschis mai multe dosare penale pe numele celor care au ascuns faptul că au intrat în contact cu persoane infectate cu Coronavirus sau, așa cum rezultă din ultimul dosar de cercetare penală, au refuzat dezinfecția după ce o persoană a fost confirmată cu boala.

Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 al. 2 Cod penal, în cauza înregistrată la 06.04.2020 ca urmare a plângerii formulate de o persoană juridică. Ancheta are ca obiect cercetarea împrejurărilor în care un grup de persoane aflate pe o platformă maritimă refuză să permită efectuarea dezinfecției platformei, deși la bordul acesteia a fost identificată o persoană care a prezentat simptome caracteristice COVID 19. Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.

Spitalul Județean Constanța

Dosar penal și în cazul asistentului de la Spitalul Județean

Totodată, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art.352 alin.2 C.p. Ancheta vizează sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale în urma apariţiei în presă în data de 11.03.2020 a informaţiei conform căreia un angajat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a fost confirmat ca purtător al virusului COVID-19 şi că a fost prezent la muncă fiind deja purtător al acestui virus.

A pus în pericol mai multe cadre medicale

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova, a fost înregistrat, la data de 1.04.2020, dosarul penal nr.254/P/2020 având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, constând în aceea că în data de 30.03.2020, un bărbat, aflat în a treisprezecea zi de izolare la domiciliu impusă de organele de poliţie, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a autoaccidentat şi s-a deplasat la Spitalul Orăşenesc Hârşova pentru acordarea de îngrijiri medicale. În această împrejurare, bărbatul în cauză a fost recalcitrant, a adresat injurii personalului medical şi a scuipat o infirmieră, portarul şi un alt angajat al unităţii. Un număr de 6 cadre medicale au intrat în contact direct cu acesta şi i-au acordat îngrijiri, fiind spitalizat. Ulterior, bărbatul şi cele 6 cadre medicale au fost testate pentru COVID-19, rezultatele fiind negative. În cauză se efectuează cercetări de către Poliţia Oraş Hârşova sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova.

Spitalul Mangalia

Dosar penal și la Mangalia

De asemenea, la datele de 21.03.2020 şi 25.03.2020, un bărbat s-a prezentat la Spitalul Municipal Mangalia, Secţia Primiri Urgenţe Pediatrie şi cu ocazia completării chestionarului pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu COVID-19 la pacienţii care se prezintă la UPU/CPU camera de gardă, acesta a declarat, în mod fals, că nu a intrat în contact cu alte persoane suspecte/diagnosticate cu acest virus însă soţia sa, fusese anterior depistată pozitiv cu virusul COVID 19 şi se afla în tratament la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. În cauză se efectuează cercetări, iar bărbatul a fost introdus în izolare, la domiciliu.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca politistul ala de la GEROTA sau CHITAC din Constanta nu sunt pusi macar sa plateasca spitalizarea oamenilor pe care i-a bagat in spital dupa care urmeaza amenda atunci cum sa fie amendati oameni care SE POATE sa contamineze ?,ce este mai greu pentru militari sa se pregateasca pt.un posibil razboi sau sa mearga cu armele pe front in fata gloantelor inamicului ?,raspunde ma Chitac si tu politistule findca faceti parte dintre cadrele militare ale tari cu pregatire superioara.
8
0
De Chitac niciun cuvintel, asa-i ? Nu m-ar mira sa aud ca inca intentioneaza sa candideze. Beleaua e ca, constantenii, nu sunt slugile sistemului asa cum sunt tovarasii procurori.
7
0
Chitac e bine. Manca-i-ati putza de amiral ca n-aveti curaj sa-i faceti dosar.
5
0
Sufla-i in cur la prefect sa-l imbalonezi... Pe tine prostia ta te pune in mare pericol..
3
0
nu va trageti si voi un spor de covid 19?hai ca puteti!
4
1
Am vazut niste filmulete din India. Ce dosare penale? Ii batea politia pe unde ii prindea cu bastonul
7
1
Oare cati judecatori si familiile lor au Coronavirus si nu se spune ?
8
1
Umflati-l si pe prefect ca a pus in pericol siguranta constantenilor!
11
4
Ca, spre deosebire de asisten, asta chiar fusese avertizat. Bai, procuroizilor, lumea se schimba dupa nenorocirea asta. Voi credeti ca nu veti fi atinsi de schimbarea ei si veti face - dupa cum dovediti - tot cum faceati inainte? Va inselati!
17
2
Numai procurorii de la Medgidia nu au facut ninic, ei dau comunicate unde i intereseaza! De, asa e cu lacatusii astia...
6
2
ASA SI TREBUIE DOSAR PENAL LA CINE NU RESPECTA ORDONANTA MILITARA!!!
11
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108