REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Coronavirus: Amazon şi Netflix se pregătesc să îşi reia filmările în Franţa

Coronavirus: Amazon şi Netflix se pregătesc să îşi reia filmările în Franţa

Replica API 20 mai 2020 | 00:00 857

Amazon şi Netflix se pregătesc să îşi reia filmările în Franţa pentru serialele "Voltaire, Mixte" respectiv "Arsene Lupin" - cu actorul Omar Sy în distribuţie -, care au fost stopate după ce această ţară a adoptat la jumătatea lunii martie măsuri stricte de izolare a populaţiei la domiciliu din cauza pandemiei de coronavirus, informează revista americană Variety, citată de Agerpres.

Produs de compania En Voiture Simone, serialul "Voltaire, Mixte" îşi va relua filmările la jumătatea lunii iulie în sudul Franţei, în timp ce "Arsene Lupin", produs de Gaumont, va reintra în producţie în septembrie, potrivit mai multor surse concordante. Acest serial filma anumite scene în Muzeul Luvru - care se va redeschide pe 2 iunie - în momentul în care producţiile cinematografice şi de televiziune au fost stopate în Franţa.

"Voltaire, Mixte" are o acţiune plasată într-un liceu pentru băieţi din anii 1960, a cărui activitate este complet busculată atunci când instituţia de învăţământ începe să accepte şi fete. "Arsene Lupin" este o versiune modernă a poveştii celebrului personaj omonim, renumit pentru spargerile şi deghizările sale, creat de scriitorul francez Maurice Leblanc.

Primele producţii franceze care îşi vor relua filmările în această ţară, în iunie, sunt două filme realizate de studioul Pathe cu bugete consistente: drama de epocă "Eiffel", cu Romain Duris în rolul principal, şi o dramă inspirată din Al Doilea Război Mondial, "Adieu Monsieur Haffmann", regizată de Fred Cavaye şi ai cărei protagonişti sunt Daniel Auteuil şi Gilles Lellouche. Ambele proiecte vor fi filmate la Paris.

Producţiile cinematografice şi de televiziune sunt reluate gradual în Franţa, după lansarea de către Guvernul de la Paris a unui fond temporar de despăgubiri, creat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) în colaborare cu consilii regionale şi parteneri privaţi, în rândul cărora se regăsesc bănci, instituţii de creditare şi asiguratori.

Deşi nu sunt cunoscute foarte multe detalii despre acest fond recent înfiinţat, ministrul francez al Culturii, Franck Riester, a dezvăluit pe 6 mai că acesta va depăşi 50 de milioane de euro şi va fi extins la producţiile de film şi televiziune care au fost întrerupte sau anulate din cauza pandemiei de coronavirus.

Ministerul Sănătăţii din Franţa va aproba spre sfârşitul acestei săptămâni un set de măsuri sanitare care vor trebui să fie respectate în timpul filmărilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212