REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Coronavirus: Audienţa săptămânală a papei Francisc, organizată din nou în Piaţa Sfântul Petru din Roma

Coronavirus: Audienţa săptămânală a papei Francisc, organizată din nou în Piaţa Sfântul Petru din Roma

Replica API 21 aprilie 2022 | 17:33 285

Audienţa săptămânală a papei Francisc a revenit miercuri dimineaţă în Piaţa Sfântul Petru din Roma, pentru prima dată de la începutul pandemiei de COVID-19, în prezenţa mai multor mii de credincioşi din lumea întreagă, informează AFP.

Cu puţin timp înaintea orei locale 09:00, celebrul "Papamobil", escortat de gărzile de corp ale papei, a străbătut culoarele din această piaţă din centrul Romei, în care încă se mai aflau decoraţiunile depuse cu ocazia Paştelui catolic. "Trăiască papa!", a scandat mulţimea, într-o mare de smartphone-uri şi drapele, inclusiv cele ale Croaţiei, Portugaliei, Ucrainei, Spaniei şi Franţei, citează Agerpres.

Sub un soare de primăvară, un băiat tânăr care purta ochelari s-a urcat pe un scaun pentru a-l vedea mai bine pe suveranul pontif, în timp ce sute de alte persoane s-au grupat în proximitatea barierelor de protecţie pentru a-l saluta.

"Am vrut să venim aici, chiar dacă suntem ortodocşi: Dumnezeu este acelaşi pentru noi toţi", a declarat pentru AFP Dan Stella, originar din România.

În fiecare miercuri, în cadrul audienţei generale, credincioşii creştini sunt invitaţi să asculte un fragment din Biblie şi un comentariu citit în italiană de papa Francisc şi tradus apoi în zece limbi. Din cauza crizei sanitare provocate de pandemia de coronavirus, aceste întâlniri săptămânale nu au mai avut loc în Piaţa Sfântul Petru din februarie 2020.

Mulţi dintre credincioşii prezenţi miercuri în piaţă s-au declarat bucuroşi să se reîntâlnească cu această "tradiţie" şi au spus că încă aveau în minte celebra imagine a papei Francisc care a mers singur şi a rostit o rugăciune pe pavajul din faţa Bazilicii Sfântul Petru, la sfârşitul lunii martie 2020, în debutul pandemiei de COVID-19.

În vârstă de 85 de ani, suveranul pontif i-a binecuvântat miercuri pe credincioşi în timp ce zâmbea larg, dar a părut încă o dată deranjat de durerile sale de genunchi, care i-au afectat recent forma fizică.

Odile Lafarge, venită din oraşul francez Clermont-Ferrand cu nepotul ei, spune că nu voia "să rateze această audienţă".

"Mesajul papei Francisc este mereu un mesaj de pace şi de reconciliere. Lumea noastră are cu adevărat nevoie de asta", a declarat ea.

"Ceea ce mă frapează încă de când am ajuns aici este această mulţime numeroasă de tineri. Uneori vedem puţini tineri în bisericile noastre, iar faptul că acum îi vedem atât de numeroşi şi de motivaţi demonstrează că următoarea generaţie este prezentă. Este frumos afară, condiţiile sunt favorabile. Asistăm la o renaştere", a declarat soţul ei, Alain.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212