REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
14.8° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

Coronavirus: Autoritățile se așteaptă ca încă 200.000 de români să revină în țară

Coronavirus: Autoritățile se așteaptă ca încă 200.000 de români să revină în țară

Replica API 29 martie 2020 | 11:23 3852

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă seara că până în prezent aproximativ 200.000 de români s-au întors în ţară, iar până la Paşte autorităţile se aşteaptă la încă 200.000. România se pregăteşte de scenariul 4, iar o nouă ordonanţă militară urmează să fie publicată curând.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă, în cadrul unui interviu acordat Digi24, că până în prezent aproximativ 200.000 de români s-au întors în ţară, iar până la Paşte autorităţile se aşteaptă la încă 200.000.

De asemenea, Tătaru a adăugat că România se pregăteşte de scenariul 4, iar o nouă ordonanţă militară urmează să fie publicată curând. Ministrul a mai spus că se aşteaptă ca vârful epidemiei din România să aibă loc undeva la jumătatea lunii aprilie, când numărul infectărilor ar putea atinge 10.000.

”Dacă avem un vârf lin, atunci avem şi o cădere mai lină, cu posibilitatea unui vârf mai mic în toamnă, dar deja suntem imunizaţi ca şi indivizi şi atunci el va fi un vârf foarte mic, având în vedere că poate în şase luni vom avea şi acel vaccin. Dacă avem un vârf foarte ascuţit, atunci vom avea şi efecte nefaste, cu cazuri critice şi cu destul de multe decese” a spus Tătaru.

Totodată, ministrul le-a recomandat românilor care se întorc din străinătate să respecte indicaţiile autorităţilor în ceea ce priveşte carantina.

”Sunt nişte oameni care au venit de frică, dar ajunşi aici bravează. Sunt nişte oameni care au fugit de moarte, dar pot aduce moartea la noi. Dacă nu-şi respectă propria imagine sau propriul corp, să aibă un respect pentru bătrânii, pentru copiii şi pentru toţi cei din jurul lor”, a spus acesta.

Tătaru a explicat că scenariul 4, care urmează a fi activat la atingerea pragului de 2.000 de îmbolnăviri, implică tratarea cazurilor uşoare la domiciliu. Doar cazurile moderat-severe vor fi internate în spitale, iar persoanele aflate în stare critică vor ajunge la Terapie Intensivă. Cele 36 de spitale-suport ar urma să primească şi ele pacienţi cu Covid-19. În ceea ce priveşte noua ordonanţă militară, care este în pregătire, aceasta ar urma să conţină şi restricţii pentru cetăţeni.

Nelu Tătaru a declarat că restricţiile nu vor fi neapărat mai mari decât cele aflate deja în vigoare, dar ziua de duminică este decisivă în acest sens. Ministrul a mai spus că metodologia de testare va fi modificată, pentru a include testarea tuturor celor care prezintă simptome de infecţie, nu doar a celor aflaţi în carantină. Totodată, şi personalul medical ar urma să fie testat. Tătaru a adăugat că în următoarea perioadă stocurile de materiale sanitare vor creşte, atât prin creşterea importurilor, cât şi prin stimularea producţiei interne, inclusiv prin redeschiderea Hexi Pharma, care ar putea fi preluată de stat, potrivit hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa scapi de responsabilitate,din cauza celor ce vin in ro clasa politica e cu chilotii in vine in fata coronavirusului.
0
1
Sa ii cazeze doua saptamani in Guvern!!!!!!
4
1
De ce nu inchideti granitele?
8
1
Poate gazdui litoralul 200.000 de persoane?Barjele pe Dunare mai circula?Nea Nelu Tataru cati ani a practicat medicina?A terminat facultatea si in cativa ani a ajuns senator,ce il recomanda pt.pozitia pe care o ocupa?Faptul ca este din aceeasi zona geografica cu Raluca Turcan si Alina Gorghiu?
6
2
200k de potentiale bombe bacteriologice. PNL, tara iti va ramane vesnic recunoscatoare!
8
3
Cu ce sa vina, calare pe bat.Sunt aeroporturi inchise, trenuri suspendate, granite inchise.Tarile din UE au si ele reguli,restrictii.Cei care vin din tarile sudice si centrale ale Europei ,disperati vor apela probabil la calauze, nu stiu ce sa zic.Dar cei din tarile nordice vor ramane acolo, daca nu intervine statul cu aeronave iar cei din alte state ale lumii, dumnezeu stie.
1
2
ca eu n-am cum sa plec din SUA .
2
1
in tara nu munceau la camp ca era greu afara la capsuni saucu ziua era foarte bine sa stea acolo ca vroiau o tara ca afara daca era bine de ce se intorc ar trebui conditionati sa nu mai plece sa seapuce de muncit pamantul si sa nu mai importam atatea legume si fructe
3
3
Ba, ia gata ma cu intoarcerile astea. Cine a plecat, a plecat ca era rau in tara, voia mai mult, si acum, se intorc sa imbolnaveasca ce a mai ramas sanatos din tara, si sa se trateze gratis?!. Ne vedem dupa ce trece pandemie, astia care supravietuiti. Baftelis
6
2
Nu mai au ce ciordi sau suge pula prin u.e si beneficiarul voturilor la da drumul sa umple tara de coronavirus
6
3
Vedeti poate ii aduceti la Constanta.
7
0
F corect si de bun simt comentariul de la ora 11:19 !!! iar pe astia 200000 care vor mai veni in tara, carantinatii in hotelurile din bucuresti, acolo e toata scursura tarii, acolo sa stea, sau in cladirea parlamentului !
10
0
Foarte putini din cei intorsi sunt romanii care aveau loc de munca cu contract. Marea majoritate a celor ce vin si fac probleme sunt din cei care oricum erau scursurile societatii si de care au scapat strainii,precis dupa ce au produs si acolo pagube serioase. Asta e partea diasporei nedorita nici de noi,nici de cei de afara,din simplul motiv ca nu vrea efectiv sa stie de regulile unei civilizatii . Astia raman pericole sociale si dupa ce se vindeca de virusul vietii.
14
0
spitalul militar de campanie ce trebuia amplasat pe stadionul Portul se mai stie ceva?
4
2
sa ne suga de gugustiuc diaspora acum 3 luni mancau rahat turcesc si comentau de tara noastra ca nu e buna de nimic acuma parca e buna nu, ar merita astia sa li se puna ouale pe sina de tren
11
2
La intrarea in tara toti sa plateasca 500 de euro pentru CASS pe anul 2020 apoi carantinati in corturi speciale militare in zona de granita si testati contra cost. De asemenea trebuie sa plateasca pretul transportului pentru auto insotitor pana la domiciliu. Dar asta trebuie transmisa public inainte sa vrea sa se intoarca in tara. . Numai apoi sa fie condusi cu masina de politie in judetele de domiciliu si predati acolo.Fara nici o concesie.Toti trebuie sa respecte legea. Chiar daca sunt analfabeti sau semianalfabeti, cum se pretind multi ce circula fara documente obligatorii la ei.
27
1
Pe romaneste, am belit plua!
7
1
Bai sa-mi bag....,unde plm ii mai cazati si pe astia?
6
0
altii spala banii la Flora si tu zici sa spal si eu 2 bancnote de 100 ron?
7
0
China ajunsese la urmatoarele concluzii si recomandari: purtat masca - este f contagios, se ia din aer-, purtat manusi caci se poate lua de pe suprafete, si, cel mai important: sterilizarea- dezinfectarea banilor- se ia de pe bani deoarece sunt ffff murdari. Daca noi toti, am spala zilnic macar cu apa si sapun banii pe care-i avem in portofel si pe care ii primim in urmatoarele zile, poate ca infectia s-ar transmite mai greu. Daca nu, s-ar putea in viitorul apropiat sa nu-i mai avem nici pe astia, deoarece criza care va urma datorita prelungirii pandemiei ne va saraci. Spalati banii !!!!!!!!!
3
0
Jane, unde ii tratezi? Cu ce? Deja la constanta se umple si al doilea spital. Numai 12 cazuri s-au internat miercuri sau joi, toti din avionul de martie seara. Erau 180 in avion. Mai urmeaza cateva zeci de internari in 10 zile. D c nu stau in tarile unde platesc asigurari? Noi nu avem masti si teste in spitale. 15% dintre putinele cazuri testate si confirmate sunt personal medical!
18
0
Si alte masuri clare se vor mai lua? Sau stam de nebuni prin case si pe langa case la misto la infinit?
15
0
diasporaaa!!!!
9
2
numara boboci ,pana atunci bafta delo-delo!
1
1
Ba ! Nu are nimeni nimic cu romanii care vin din europa . Conditia e sa stea 14 zile sau cat e mevoie in carantina . Daca sunt bolnavi se tratraza daca sunt sanatosi ii invitam la sprituri !
17
5

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407