REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Coronavirus: Bilanţul morţilor a crescut în Spania la 84, iar numărul cazurilor confirmate este de aproape 3.000

Coronavirus: Bilanţul morţilor a crescut în Spania la 84, iar numărul cazurilor confirmate este de aproape 3.000

Replica API 13 martie 2020 | 00:00 859

Bilanţul morţilor de Covid-19 a crescut joi în Spania la 84, de la 48 cu o zi înainte, în timp ce numărul de cazuri confirmate a crescut până la 2.968, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Ministerul a raportat că numărul de cazuri confirmate a crescut la 2.968, de la 2.140 miercuri.

Regiunea de la Madrid, cea mai afectată din ţară şi care a închis toate şcolile de miercuri, reprezintă aproape jumătate din cazuri, cu 1.388 de persoane contaminate.

De asemenea, Spania a decis să prelungească suspendarea activităţilor parlamentului cu 15 zile din cauza epidemiei de coronavirus, informează joi Cadena Ser.

Activitatea Parlamentului a fost suspendată marţi pentru cel puţin o săptămână, după ce un parlamentar a anunţat că a fost diagnosticat cu coronavirus.

Guvernul va avea joi o şedinţă extraordinară pentru a adopta un "plan de urgenţă" din cauza consecinţelor economice ale epidemiei.

Printre măsurile aşteptate se află un moratoriu sau o amânare la plata impozitelor pentru firmele afectate, precum şi facilităţi de finanţare pentru sectoarele afectate precum cel al turismului, preponderent în economia spaniolă, a afirmat ministrul de externe Arancha Gonzalez la televiziunea publică.

Înainte ca reuniunea să înceapă, guvernul a anunţat că ministrul egalităţii, Irene Montero, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, dar se simte "bine".

Partenerul acestei membre a guvernului, şeful partidului stângii radicale Podemos şi vicepremierul guvernului Pablo Iglesias, este împreună cu ea "în carantină", a adăugat guvernul într-un comunicat.

"Vor fi testaţi toţi membrii guvernului", a mai precizat executivul spaniol.

De altfel, viitoarele reuniuni ale guvernului se vor face în sistem videoconferinţă, la fel ca şi briefingul de presă al lui Pedro Sanchez de la sfârşitul Consiliului de miniştri, a mai anunţat guvernul.

Într-o ţară în care fotbalul este sportul rege, Liga spaniolă de fotbal a anunţat suspendarea a minimum două etape din campionat, în timp ce Real Madrid, unul dintre cluburile cele mai celebre din lume, a fost plasat în carantină.

După regiunea Madrid, Catalonia a anunţat la rândul ei închiderea şcolilor începând de vineri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212