REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Coronavirus - Bulgaria relaxează restricţiile şi va ridica starea de urgenţă

Coronavirus - Bulgaria relaxează restricţiile şi va ridica starea de urgenţă

Replica API 3 mai 2020 | 16:44 2301

Premierul bulgar Boiko Borisov a anunţat duminică ridicarea interdicţiei privind deplasările în afara comunităţilor locale, odată cu începerea relaxării restricţiilor instituite pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, care a provocat în Bulgaria 72 de decese de la începutul epidemiei, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Boiko Borisov

În ultimele 24 de ore au fost confirmate în această ţară 23 de noi cazuri de COVID-19 şi au survenit patru noi decese provocate de această boală. Numărul total al cazurilor de COVID-19 confirmate în Bulgaria de la începutul epidemiei ajunge la 1.611.

Vorbind la o conferinţă de presă, premierul Boiko Borisov a spus că punctele de control dintre localităţi vor fi eliminate cel mai probabil miercuri, dar el a avertizat că cetăţenii trebuie să manifeste disciplină şi în săptămânile următoare. ''Trebuie să ne obişnuim să trăim cu virusul, acesta nu va dispărea într-un an sau doi'', a afirmat şeful guvernului de la Sofia, anunţând totodată că luni va fi pregătit proiectul de lege privind ridicarea stării de urgenţă care este valabilă până pe 13 mai.

Bulgaria a închis la jumătatea lunii martie şcolile, barurile, restaurantele, hotelurile, centrele sportive şi culturale, precum şi magazinele, cu excepţia celor alimentare şi farmaciilor. A interzis de asemenea socializarea în spaţiul public şi a introdus carantina obligatorie pentru aproape oricine intră în ţară.

Premierul Borisov a mai spus că şi alte restricţii vor fi ridicate în zilele următoare. Barurile în aer liber şi restaurantele vor fi deschise în urma inspecţiilor realizate de autorităţile locale de sănătate şi de protecţie a consumatorului.

Sportivii se vor putea antrena individual. ''Activităţile sportive individuale în aer liber sunt permise începând de mâine, nu însă şi competiţiile. Se vor deschide şi bazinele de înot, cu condiţia aplicării tuturor măsurilor de siguranţă'', a precizat şeful guvernului de la Sofia, care prognozează pentru acest an un deficit bugetar de circa 3% din PIB ca efect al măsurilor de izolare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
kwj alias OBERKOMANDER KAKAT cel MARE KLAUSsugel KAP de VITEL SPARANGHEL
4
2
pe Javranis nu trebuia sa il votati pentru simplul fapt ca el nu are origini romanesti, dar ca orice cacat care vine din Germania ati crezut ca si asta e bun ... va doresc "succesuri"
6
2
daca mai zice careva ca bulgarii sunt prosti ,sa vina cu argumente ca nu-l mai cred numai din vorbe,prosti suntem noi iar hoti de hoti sunt kkt cel mare cu tot guvernul lui de tradatori ,muie iohanis,muie penele
8
2
Ne-au depasit net bulgarii!pacat ca astisa de la guvern nu citesc articolul asta si comentariile!sintem de tot cacatu'!
6
0
Dar am ajuns mai prosti ca ei. Mi-e rusine ca l-am votat pe Iohanis, a dovedit ca nu e nici cinstit, nici corect, e doar o biata javra care se caca in capul romanilor.
11
1
La romania NET.Pana la 15 iunie stati dracului acasa.
11
3
Am si eu o masina de tractari ,am vrut sa-i fac cartea la RAR mi-au cerut:in jur de 1000 de lei costul cartij plus 2100 lei omologare plus 500 euro spaga.Mai este vreo 400 actele de inmatriculare plus 800 lei asigurarea.La bulgari 200 leva firma plus 600 leva inscrierea omologarea plus asigurare pe un an.Avantaj,nu platesti rovigneta in Romania si niciodata taxa de pod la Fetesti.Abia astept sa deschida bulgarii sa m-a duc la Varna.Imi iau si tigari,acolo Marlboro e 130 lei cartusul,nu ca la zdrentele de romani 200 si lei
12
1
Moarte tiganilor!
11
3
Bravo Bulgaria
20
0
pana acum radeati ca bulgarii au ceafa groasa si cultiva castraveti la anul o sa veniti la noi cu miile sa ne culegeti castravetii plavanul impotent si guvernul holerei galbene va transforma intr-o natiune de cersetori-culegatori tiganizati sclavii si tiganii europei va plang de mila vecinii mei
17
0
Astia oricum erau inaintea noastra la turism. Ne vor depasi economic pentru ca noi ne spargem capetele si dam numai pomeni. Ce comparatie sa facem?
19
1
VREAU SA STIU POLITIA ROMANA DE CE LASI MOTOLIGOFRENI DESCREIERATI AUROLACI SA POCNEASCA PE STRAZI??? DE CE ACESTI SMINTITI SUNT LASATI IN VOIA SELECTIEI NATURALE???
7
5
Faceti comparatie intre in presedinte adevarat european si un servitor al babei de la Berlin !
26
2
faceti diferenta intre un premier adevarat care conduce o tara la propriu si adunatura de clovni cacatzu care fuge la investire sica turmentatu care nu stie pe ce lume traieste si clovnul sef care isi trimite cetatenii scalvi pe plantatii iar pe restul la vizuina ... parca la nord de Dunare sa strans tot tembelismul din regiune
24
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272