REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Coronavirus: Cât de sigură este îmbăierea în apa mării?

Coronavirus: Cât de sigură este îmbăierea în apa mării?

Replica API 28 aprilie 2020 | 00:00 4869

Deoarece vara se apropie cu pași repezi și sezonul estival ar trebui să înceapă în cel mai optimist scenariu în luna iunie, oamenii deja își pun întrebări de pe acum ce se va întâmpla cu vacanțele lor, dacă mai este cazul să călătorească în această vară pentru a se relaxa sau totul este pierdut din cauza coronavirusului.

Simion Nicolaev

Din Italia, una din țările cele mai afectate de virusul SARS-COV-2, a apărut o informație din ziarul Corriele della Sera, conform căreia ar exista totuși un risc ca virusul să poată fi transmis în momentul îmbăierii în mare. Un risc destul de redus, ce-i drept, dar el ar exista, conform experților italieni.

Apa mării nu reprezintă un pericol pentru dezvoltarea acestui virus

Pentru a lămuri lucrurile și a accesa un expert în acest caz, am luat legătura cu directorul Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Cercetări Marine „Grigore Antipa” din Constanța, dr.ing. Simion Nicolaev. Acesta a precizat că marea nu ar reprezenta un mediu propice dezvoltării și transmiterii acestui virus de la om la om. „Din informațiile pe care le deținem, apa de mare nu este un mediu propice pentru dezvoltarea în general, a microorganismelor, inclusiv a virușilor, drept dovadă este că în general, orice sursă de poluare care există, microbiologică, pe măsură ce apa se îndepărtează spre larg, toate organismele de acolo dispar. Din punct de vedere al protecției, apa mării este un lucru bun.Nu există motive ca apa de mare să fie un mediu propice pentru trasmiterea de la om la om a acestui virus”, a specificat Simion Nicolaev.

Plaja ar fi un element periculos în acest caz

Pentru că în urmă cu o săptămână a apărut ideea conform căreia s-ar putea introduce și pe litoralul românesc acele plexiglasuri din sticlă, care să delimiteze distanța între persoanele care aleg să se bronzeze la malul mării, o idee preluată tot din Peninsulă, iată că dr.ing. Simion Nicolaev, recunoaște că plaja ar fi totuși un mediu periculos pentru sănătate oamenilor, în contextul acestei pandemii de coronavirus. „Părerea mea este că plaja ar reprezenta un pericol în sine, nu marea. Plaja este un loc propice pentru transmiterea acestui virus. Nu știu dacă soluția montării acelor plexiglasuri ar fi una eficientă. Depinde și de material. Sunt unele care păstrează acest virus, altele care nu”, a mai spus directorul INCDM Constanța.

Citește și: De ce nu vor administratorii de plaje să bage banii în separatoarele din plexiglas dintre şezlonguri

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nicolaev este net superior multor idioti care scriu pe aici.
0
1
Un Bosorog jegos care nu lasa tineri sa vina din urma
3
1
de fapt totul a pornit din apa marii negre, arca lui noe, apoi potopul, acum tot de aici este si covidul acesta, nu mai mancati peste, mai ales calcanul este contaminat, la fel si scrumbia iar cel mai rau e ca virusul a urcat pe dunare in amonte prin delta pana in padurea neagra iar acolo a infectat panza freatica care panza a fost utilizata la satelitii lui muska, iar de la satelitzi au contaminat sistemul planetar, galaxia si universul, asa ca ce ne facem acum, nici nu pot dormi din cauza aceasta.
0
1
lipoveanul asta de un secol director minte de ingheata apa marii... si anul trecut ne spunea ca e-coli este in limite normale , dar f multi turisti au avut probleme digestive dand vina pe vreo gustare de la restaurante... bai celavec nicolaev , du-te ma si apuca sa manaci si tu ceva din pensie
3
1
Pai sa vina turistii la mare si asa vom afla in timp real daca virusul se transmite sau nu. Si nu uitati si de cele 14000 de cadavre de oi care au stat timp de 3 luni in apa! Poftiti la mare ! Dar, unde mancati? Ca restaurantele vor fi inchise ! Aveti bani de room service ?
7
0
Virusake acesta a fost identificat de cercetatori in fecale. Si cine deverseaza asa ceva in mare? Noi! Plus oile in descompunere de la Midia. Un cocktail superb pentru imbaiat!
8
0
Ce specialist, este un mosneag pescar comunist, ce l-a uitat Dumnezeu pe scaunul de director.
5
1
De unde fugeam de rupeam pamantul, de virus acum cautam tot felul de scuze sa deschidem afacerile, cum e cu netransmiterea bolii prin imbaiatul purtatorilor de virusi in mare. Asa s-a raspandit virusul in nordul Italiei si Austriei, prin aviditatea de bani a furnizorilor de servicii din turism. Inchidem scolile dar deschidem plajele si pornim dilaila. Sau treaba cu virusul e o minciuna si nu ni se spune? Treaba e ca unii cica mor din cauza astuia.
6
1
Propun sa spalam si sa dezinfectam cu apa de mare. E mult mai ieftin. Iar virusul va fi uciss. Ce rost are sa punem in spitale combinezoane, halate, dezinfectanti si alte forme de protectie corporale scumpe facem baie in mare. Mutam spitalele in mare ca tot se incalzeste afara.
7
2
imputite de la Midia ?.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272