REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Coronavirus: EMA avertizează cu privire la vaccinarea ''dezamăgitoare'' cu doze booster

Coronavirus: EMA avertizează cu privire la vaccinarea ''dezamăgitoare'' cu doze booster

A.F. 26 noiembrie 2022 | 00:00 769

Vaccinările realizate recent în Uniunea Europeană cu doze booster ale serurilor anti-COVID-19 sunt "mai degrabă dezamăgitoare", a declarat joi un oficial al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), în contextul existenţei unor îngrijorări conform cărora protecţia împotriva formelor severe ale acestei boli ar putea să scadă în timpul iernii, informează Reuters.

Media de re-vaccinare în Europa, sau de administrare a dozelor booster, este de doar 29% în rândul grupurilor considerate de mare risc, precum persoanele vârstnice şi pacienţii imunodeficitari, citează Agerpres.

"Este îngrijorător faptul că cei care prezintă cele mai mari riscuri de spitalizare sau de a dezvolta o formă severă de COVID-19 nu sunt protejaţi adecvat", a declarat Marco Cavaleri, directorul departamentului de strategie vaccinală în cadrul EMA, într-o conferinţă de presă.

Deşi nu au existat creşteri majore ale numărului de cazuri de COVID-19 în săptămânile recente, Marco Cavaleri consideră că acest fapt ar putea să se schimbe foarte repede în timpul lunilor reci de iarnă.

Datele publicate miercuri seară de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că 724.000 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate săptămâna trecută în UE, în scădere cu 11% faţă de săptămâna precedentă. La începutul lunii octombrie, când experţii în sănătate avertizau în legătură cu apariţia unui nou val de COVID-19, numărul cazurilor săptămânale a depăşit pragul de 1,5 milioane în UE.

"Acest virus îşi menţine un ritm rapid de evoluţie, iar noile subvariante de Omicron şi urmaşii acestora sunt în creştere", a declarat Marco Cavaleri, potrivit căruia noile subvariante virale sunt mai rezistente la vaccinurile anti-COVID-19.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dreptul de a avea alta parere este contestat doar de magari si analfabeti ferm convinsi ca numai ei au dreptate - categorii foarte larg raspandite si la noi ca si aiurea
0
0
ia tu si doza mea si bagati-o in c*r. Constat cu stupoare ca inca mai sunt imbecili care cred in povestea cu covrigul... Baaaaa, deschideti ochii
1
0
cativa specialisti mai gasesc putina energie de face remarcile si recomandarile corecte, politicienii nu se mai implica deloc din motive electorale si au pactizat cu antivacsii si conspirationistii - si ei vor fi principalii vinovatii pentru urmatorii morti iar populatia este impartita intre antivacsi si conspirationisti cu spume la gura si nehotarati si buimaci care au ajuns sa-i creda pe antivacsi
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367