REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Coronavirus: Hong Kong reduce perioada de carantină pentru persoanele care sosesc din străinătate

Coronavirus: Hong Kong reduce perioada de carantină pentru persoanele care sosesc din străinătate

Replica API 10 august 2022 | 00:00 629

Hong Kong va reduce perioada obligatorie de carantină efectuată într-un hotel special de la o săptămână la trei zile pentru persoanele care sosesc din străinătate, a anunţat luni şeful executivului metropolei, John Lee, informează AFP.

Începând de vineri, călătorii care vin din străinătate vor trebui să petreacă trei nopţi într-unul dintre hotelurile de carantină desemnate de guvern după care îşi vor putea monitoriza starea de sănătate la domiciliu sau într-un spital la alegere timp de patru zile, a precizat Lee, citează Agerpres.

''Sperăm să menţinem activităţile primordiale, precum şi competitivitatea în Hong Kong şi să oferim societăţii o vitalitate economică şi cel mai bun impuls pentru a se dezvolta'', a mai declarat el.

Altădată un centru asiatic în materie de transport şi de logistică, Hong Kong este izolat de restul lumii de peste doi ani în urma unei politici sanitare foarte stricte, în concordanţă cu strategia ''zero-Covid'' a Chinei.

Aplicând unele dintre cele mai stricte măsuri sanitare din lume, Hong Kong le solicită călătorilor care sosesc din străinătate să respecte o carantină de şapte zile într-un hotel, cu mai multe testări efectuate pe parcursul acesteia.

Mediul de afaceri a criticat această politică ce împiedică angajaţii să călătorească în străinătate.

John Lee a respins ideea că această relaxare semnifică o ruptură cu politica chineză.

''Nu este contradictoriu să rămânem în contact cu lumea exterioară şi să depunem eforturi pentru reluarea călătoriilor fără carantină cu China continentală'', a estimat el.

În paralel cu aceste noi reguli de carantină, Hong Kong va instala un sistem de cod QR sanitar similar aplicaţiei de depistare implementată de guvernul de la Beijing.

Prin acest sistem, o persoană infectată va primi un cod roşu, care îl împiedică să părăsească izolarea.

Persoanele care sosesc din străinătate vor primi un cod galben la finalul celor trei zile petrecute la hotel, iar accesul în anumite spaţii cum ar fi restaurante, baruri şi cinematografe le va fi interzis în timpul celor patru zile de auto-monitorizare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108