REPLICA ONLINE CONSTANTA

23° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Coronavirus - Papa Francisc le cere cetăţenilor să fie înţelegători faţă de deciziile guvernanţilor împotriva pandemiei

Coronavirus - Papa Francisc le cere cetăţenilor să fie înţelegători faţă de deciziile guvernanţilor împotriva pandemiei

Replica API 13 martie 2020 | 00:00 704

Papa Francisc

Papa Francisc le-a cerut joi cetăţenilor să fie înţelegători faţă de deciziile luate de guvernanţi în lupta împotriva noului coronavirus care, deşi de multe ori deranjante, sunt, în opinia acestuia, "spre binele nostru", relatează EFE, citată de Agerpres.

Suveranul pontif le-a cerut credincioşilor să se roage "pentru autorităţile nevoite de multe ori să ia decizii care nu sunt pe placul cetăţenilor". Mesajul a fost transmis cu prilejul slujbei de dimineaţă, pe care a oficiat-o în reşedinţa sa din Casa Santa Marta, retransmisă la televiziune pentru a putea fi văzută de oamenii plasaţi în carantină.

Papa Francisc a suspendat toate evenimentele religioase cu public ca urmare a epidemiei de coronavirus care afectează talia, unde a provocat deja circa 12.000 de cazuri şi 827 de morţi, în special în nordul ţării.

Din acest motiv, audienţa generală de miercuri şi rugăciunea Angelus au fost oficiate de papă în interiorul Palatului Apostolic, în lipsa publicului, menţinând o distanţă de securitate faţă de ceilalţi prelaţi. Slujba a fost retransmisă via internet şi televiziune.

Au fost închise publicului mai multe spaţii din cadrul Vaticanului, precum Bazilica şi Piaţa Sf.Petru, şi au fost suspendate vizitele "ad Limina Apostolorum" ale episcopilor din Franţa şi Brazilia, prevăzute zilele acestea.

Deocamdată Cetatea Vaticanului a depistat un singur caz pozitiv de coronavirus, care a fost izolat la spitalul Gemelli din Roma.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212