REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

CORONAVIRUS. Șefii magazinelor, la raport: sunt pregătiți să facă față unui nou val de cumpărături masive?!

CORONAVIRUS. Șefii magazinelor, la raport: sunt pregătiți să facă față unui nou val de cumpărături masive?!

Replica API 4 martie 2020 | 00:00 974

Tot mai mulți constănțeni se tem pentru viața lor de când au fost semnalate primele cazuri de carantină apărute în orașul Constanța.

În mai puțin de o săptămână de la ultima statistică a cazurilor de izolare la domiciliu, alte 29 de persoane au fost nevoite să respecte autoizolarea, de asemenea și obligația de a nu părăsi domiciliul. În Județul Constanța există două zone de carantinare, unde numărul locurilor este de 125. Spitalul de Boli Infecțioase are în dotare teste pentru depistarea Coronavirusului. Aeroportul Internațional “Mihail Kogălniceanu” și-a luat toate măsurile de prevenție pentru verificarea cetățenilor ce tranzitează aeroportul, iar prefectul a chemat la discuții șefii supermarketurilor din județ, asta după ce, zilele trecute, rafturile au fost golite de alimente de către consumatori, provocând o adevărată isterie.

George Niculescu

Prefectul Județului Constanța, George Niculescu, a invitat reprezentanții supermarketurilor într-o sedință în care s-a discutat asigurarea stocurilor de produse alimentare, având în vedere golirea rafturilor cu numai câteva zile înainte. Sfatul Prefectului este că prevenția este cea mai bună metodă de a opri raspândirea, iar publicul a fost rugat să aibă o atenție sporită la igiena personală, dar și la obiectele cu care intră în contact. ”Având în vedere noile măsuri de prevenție în ceea ce privește răspundândirea virusului corona în Europa, am luat decizia de a invita la sediul Prefecturii reprezentanții supermarketurilor din județul Constanța într-o ședință de lucru în ceea ce privește asigurarea stocurilor, având în vedere informațiile care au apărut în presa locală și națională,. Am luat decizia de a verifica dacă sunt pregătiți să facă față unui nou val de cumpărături masive. M-au asigurat că, în ceea ce privește stocurile cu produse alimentare, că nu sunt probleme. De aceea i-am informat public cu privire la măsurile de prevenție pe care trebuie să le ia în punctele lor de lucru. I-am rugat să aibă o atenție sporită în ceea ce privește echipamentele cu care intră în contact, coșuri, cărucioare, să facă instructaj și să prezintă modalitățile de prevenire angajaților și, de asemenea, să ia măsura de a echipa, monta în punctele de lucru, dispense cu dezinfectante. Prevenția e principala modalitate de a acționa împotriva răspundirii virusului”, a transmis Niuculescu.

Precizăm că În Constanța, conform statisticilor, marţi, 3 martie, se aflau în carantină 5 persoane iar în izolare, un număr de 190 persoane, mai mare, față de luni, când statistica indica un număr de 183 de persoane izolate la domiciliu, dar şi faţă de sâmbătă, când erau 161 de persoane aflate în izolare.

La ora actuală, sunt disponibile 2 zone de carantinare pe teritoriul județului Constanța. În total, este vorba de 125 locuri care vor putea fi utilizate în cazul în care situația o va impune.

Alena MURARIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272