REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Coronavirusul anulează potenţialul de creştere al pieţei de smartphone-uri dat de 5G şi duce din nou vânzările pe minus

Coronavirusul anulează potenţialul de creştere al pieţei de smartphone-uri dat de 5G şi duce din nou vânzările pe minus

Replica API 9 martie 2020 | 00:00 779

Conform celor mai recente prognoze ale International Data Corporation (IDC), piața de smartphone-uri la nivel mondial este de așteptat să scadă cu 2,3% în 2020, la puțin peste 1,3 miliarde de unităţi, din cauza focarului de COVID-19. Anul trecut au fost vândute aproximativ 1,55 miliarde de smartphone-uri. Previziunile inițiale, de anul trecut, arătau o creștere în 2020, însă apariția coronavirusului a dat peste cap industria de telefoane mobile, care deţine majoritatea unităţilor de producţie în China. Astfel, mare parte din producătorii de telefoane și componente, inclusiv Apple şi Samsung, au închis temporar fabricile, ceea ce a redus semnificativ producția și capacitatea de livrare.

Doar în prima jumătatea a anului, analiştii se aşteaptă ca piaţa să se contracte cu 10,6% faţă de primul semestru al anului trecut. IDC preconizează că piaţa îşi va reveni abia în 2021 pe fondul cererii de terminale compatibile cu reţeaua 5G. IDC notează că va fie nevoie de câteva trimestre pentru ca producția și lanţurile de logistică să se recupereze, pe măsură ce lucrătorii chinezi se vor întoarce treptat în fabrici. "COVID-19 a devenit încă un motiv pentru a extinde tendința actuală de contracție a pieței smartphone-urilor, diminuând creșterea în prima jumătate a anului", a spus Sangeetika Srivastava, analist principal de cercetare la IDC, într-un comunicat. "În timp ce China, cea mai mare piață de smartphone-uri, va fi cea mai afectată, alte geografii majore vor simți lovitura provocată de întreruperile lanțului de aprovizionare."

IDC estimează că piaţa chineză se va contracta cu 40% în perioada ianuarie-martie. Potrivit analiştilor, lunile februarie și martie sunt periodele în care producătorii prezintă telefoanele din gama flagship și realizează teste finale de preproducție și depun produsele care urmează să fie dezvăluite în prima jumătate a anului. "Probabil că modificările aduse planurilor de produse pentru prima jumătate a anului vor duce la ajustarea planurilor de produse pe termen mediu și chiar pe termen lung". Izbucnirea epidemiei va submina economia chineză în ansamblu, iar numeroase companii IMM-uri vor suporta un impact puternic, ceea ce va duce la tendinţa consumatorilor de a cheltui mai puţin.

În același timp, IMM-urile din industria de telefonie, în special partenerii canalelor de vânzare cu amănuntul, vor fi cei mai afectaţi, iar furnizorii de telefonie care pot ajuta eficient canalul lor de retail și alți parteneri să se recupereze și să se consolideze după sfârșitul epidemiei vor asigura mai multe oportunități în termen lung. "Cumpărătorii vor achiziționa de pe canale online, ceea ce va reprezenta o pondere semnificativ crescută a telefoanelor vândute în prima jumătate a anului 2020 și poate reprezenta o schimbare permanentă în comportamentele de cumpărare", avertizează Will Wong, research manager, scrie economica.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272