REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Corpul Păcii a trimis voluntar din Oregon la Colegiul Naţional Pedagogic "Constantin Brătescu"

Corpul Păcii a trimis voluntar din Oregon la Colegiul Naţional Pedagogic "Constantin Brătescu"

Replica API 18 octombrie 2012 | 00:00 190

Colegiul Naţional Pedagogic "Constantin Brătescu" împlineşte la 22 octombrie, anul acesta, 119 ani de la înfiinţare şi a îmbinat tradiţia cu inovaţia, promovând un învăţământ de calitate. Începând din gimnaziu limba engleză se face intensiv, iar pentru secţiile: educatori, filologie şi ştiinţe sociale ale liceului, învăţământul este bilingv. Anul acesta colegiul a accesat un program în parteneriat cu Corpul Păcii pe domeniul educaţiei. Corpul Păcii a luat fiinţă la iniţiativa preşedintelui american John F. Kennedy la 1 martie 1961 pentru a promova pacea mondială şi prietenia între popoare. Până acum, peste 200.000 de americani au lucrat pentru Corpul Păcii în scopul promovării înţelegerii interculturale dintre americani şi cetăţenii altor 139 de ţări. Astăzi, aproape 9.000 de voluntari lucrează în comunităţile locale din 77 de ţări gazdă din întreaga lume. În baza acestui program, Corpul Păcii a selectat şcoala în urma proiectului şi a trimis un voluntar aici, începând cu 1 septembrie a.c. Kristy Lynn St. Amand vine din Oregon şi se comportă exact ca un profesor, dând note, constatând progresul, respectând programa. Elevii sunt "obligaţi" să vorbească numai în limba engleză, deoarece profesoara ştie doar câteva cuvinte în română, în felul acesta asimilând mai repede. Americanca este încântată de nivelul de limbă al copiilor, care la rândul lor o plac foarte mult. "Liceul trebuie să plătească doar chiria apartamentului în care locuieşte, utilităţile şi salariul fiind în grija Corpului Păcii", a declarat, pentru "Replica", Ana Maria Ciobotaru, directoarea liceului. Profesoara din Oregon va sta la Constanţa un an.

Liceul mai are diferite proiecte comunitare, de voluntariat şi internaţionale. În baza acestor proiecte instituţia a primit de trei ori, începând cu anul 2004, un certificat de şcoală europeană,fiind singurul din Dobrogea care a beneficiat de o asemenea onoare. În ceea ce priveşte proiectele internaţionale s-a accesat un proiect de tip Comenius care a durat doi ani, fiind implicate şapte ţări. Pe urmă s-au format parteneriate bilaterale ca şcoală şi de trei ani elevii beneficiază de călătorii în Spania şi Olanda, prin schimb de experienţă, la care trebuie să plătească doar biletul de avion,fiind întotdeauna însoţiţi de cel puţin doi profesori.

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272