REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

COȘA: Cine va fi pe PLAJĂ în NOAPTEA de ÎNVIERE va fi SANCȚIONAT. VIDEO!

COȘA: Cine va fi pe PLAJĂ în NOAPTEA de ÎNVIERE va fi SANCȚIONAT. VIDEO!

Replica API 28 aprilie 2021 | 20:45 2928

Autoritățile locale sunt pregătite de minivacanța de 1 Mai – Paște. Pe străzile din municipiul Constanța, dar și în județ, vor fi oamenii legii ce se vor ocupa de menținerea ordinii publice pe toată perioada minivacanței. Ce este important este faptul că turiștii și constănțenii nu au ce să caute pe plajă în noaptea de Înviere. Sunt scutiți de restricții doar cei care de deplasează în scop religios.

În cadrul Instituției Prefectului județului Constanța a fost convocată, marți, 27 aprilie, o ședință în sistem videconferință, la care au participat ministrul de interne, Lucian Bode dar și premierul Florin Cîțu. Totodată, la ședință au participat prefectul Silviu-Iulian Coșa, subprefecții și reprezentanții IPJ Constanța, IJJ Constanța, GMJ „Tomis” Constanța, ISU „Dobrogea” Constanța și ai Gărzii de Coastă.

Cîțu: Trebuie să fim vigilenți!

,,Trebuie să fim vigilenți. Este clar că tot ce a fost mai greu a trecut, dar a contat cum dumneavoastră ați respectat regulile. Lucrurile sunt simple, nu s-a schimbat nimic. Purtăm mască, ne distanțăm social, așa cum ați făcut și până acum. Sunt sigur că așa o sa faceți și în acest weekend. Este important sa lucrați cu primarii și DSP-urile.", a declarat Florin Cîțu, prim-ministrul României.

Forțele de ordine vor fi la datorie

La finele videoconferinței, prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a făcut declaraţii despre măsurile care se vor lua în minivacanța de 1 Mai și Paște. "Pentru următoarea perioadă principalele problemele pe care le anticipăm sunt cele legate de aglomerările de persoane va fi motivul religios şi celălalt motiv care va genera aglomeraţie e legat de turismul specific acestei perioade. Ne aşteptăm la 30 - 35 de mii de turişti, cu zone de concentrare în Vama Veche aproximativ 10 mii și 20 – 25 de mii în stațiunea Mamaia, Mamaia Nord. Forţele de ordine sunt pregătite să intervină jandarmi şi poliţişti. 270 de lucrători în Poliție vor fi doar în noaptea de Înviere, aproximativ 120 de jandarmi din cadrul IJJ și încă pe atât din cadrul Brigăzii Mobile Tomis, plus 96 de lucrători ai Poliției Locale din întreg județul Constanța. Valorile de trafic vor fi mai ridicate, în acest scop s-a solicitat și s-a aprobat suplimentarea de 6 polițiști pe motociclete și un echipaj auto care vor suplimenta efectivele în perioada 30 aprilie – 1 mai. Vom suplimenta forţele de ordine. Oficiul pentru Protecția Consumatorului va avea o linie telefonică ce va funcționa în acea perioadă, totodată, DSV acţionează în piețele Griviței și Tomis III pentru că acolo se vor comercializa produse specific și, bineînțeles DSP va active în spațiile comerciale. ISU va activa cu 250 de lucrători pe zi care vor verifica lăcașele de cult, iar în noaptea de Înviere vor fi capacitați și lucrătorii voluntari care există în cadrul fiecărui UAT.”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Turiștii nu au voie pe plajă în noaptea de Înviere

Totodată, prefectul a declarat că dacă constănțenii sau turiștii vor fi găsiți pe plajă, vor fi sancționați. „În noaptea de 1 spre 2 nu este nevoie de declaraţie, dar oamenii se vor deplasa strict din motiv religios. Nu este conform prevederilor legale să avem turiști pe plajă. Așadar, turiștii nu au ce să caute pe plajă. Purtarea măştii este obligatorie. Restaurantele vor funcţiona până la ora 22, dar nu pot funcţiona la interior cu mai mult de 30 la sută din capacitate, cu excepţia localităţilor Constanţa, Năvodari şi Techirghiol unde nu se vor deschide restaurantele la interior", a conchis prefectul.

Oamenii legii, pregătiți de minivacanța de 1 Mai – Paște

Prezent la videoconferință a fost și șeful IPJ, Adrian Constantin Glugă, care a declarat faptul că sunt pregătiți să facă față minivacanței de 1 Mai – Paște. „Avem două moment care se suprapun, și anume Sărbătorile Pascale și minivacanța de 1 mai. Suntem pregătiți pentru noaptea de Înviere alături de colegii de la Jandarmerie și de la Gruparea Mobilă de Jandarmi și Poliția Locală care ne sprijină cu lăcașele de cult unde se vor oficia slujbe. Avem peste 300 de polițiști care vor acționa în aceste dispozitive. Aproximativ 100 de polițiști locali vor fi alături de noi. Cât ceea ce înseamnă această minivacanță vom acționa pe mai multe paliere precum: menținerea ordinii publice, fluidizarea și supravegherea traficului rutier, investigațiile criminale”, a declarat șeful IPJ Constanța, Adrian Constantin Glugă.

Întreaga conferință de presă o puteți urmări aici:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Punem pariu ca pe plaja vor fi nu numai oameni, ci si masini?
0
0
Bai !---dar ce se intimpla pe plaja noaptea vin virusii gramada din spatiul cosmic ?-----Mare-i gradina lui D-zeu !
2
0
un nenorocit care nu respecta legea! Si el si Arafat - ca de acolo e ordinul..
1
1
Si pe oamenii fara adapost cu cat ii amendati?
5
0
O sa o luati in bot!
14
1
Umbla noaptea pe plaja la 7-8 grade. Papagalule
12
2
De ce vai cosa nu se deschid restaurantele in cta. Ca incidenta e sub 3.fmm
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272