REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Costin Răsăuțeanu își dorește înființarea a 4 centre de asistență și recuperare pentru seniorii orașului

Costin Răsăuțeanu își dorește înființarea a 4 centre de asistență și recuperare pentru seniorii orașului

Andreea VREJOIU 14 ianuarie 2023 | 00:00 1619

Costin Răsăuțeanu, consilier local municipal Constanța, a depus un proiect de hotărâre pentru înființarea a 4 centre de asistență și recuperare pentru seniorii orașului.

,,Am depus proiectul de hotărâre pentru înființarea a patru „Centre de asistență și recuperare pentru seniorii orașului nostru.
Este un proiect de anvergură pentru pensionarii constănțeni, primul de acest tip pentru Constanța, prin crearea unor spații care oferă servicii integrate. Venim în sprijinul persoanelor vârstnice pentru îmbunătățirea calității vieții acestora și a stării lor de sănătate.
Este extrem de important, urgent chiar, să creăm cadre de socializare, de implicare a seniorilor și să combatem, astfel, izolarea sau instalarea depresiei-inamic al unei vieți liniștite și sănătoase. Cele 4 spații destinate "Centrelor de asistenţă şi recuperare pentru seniori" vor deservi TOATE cartierele municipiului Constanţa. Accesul și participarea la activitățile centrelor sunt gratuite.

Serviciile şi activitățile oferite beneficiarilor „Centrelor de asistenţă şi recuperare pentru seniori” sunt:
Servicii şi activități pentru îmbunătățirea calității vieții, a stării de sănătate şi susţinerea emoţională: asistenţă medicală pentru monitorizarea parametrilor funcţionali (tensiune, puls, glicemie, temperatură etc), terapii de recuperare, terapii de relaxare, stimularea participării la activităţile intelectuale, gimnastică medicală şi de întreţinere, consiliere psihologică, consiliere juridică, informare cu privire la prevenirea anumitor boli în rândul persoanelor vârstnice, prezentări pe teme de interes medical pentru seniori, susţinute de specialişti în domeniu: fitoterapie, tratamente naturiste, alimentaţie/diete, auto-masaj, apiterapie, meloterapie, cromoterapie, talasoterapie.

Activități recreative şi de socializare: lectură / citirea presei /proiecţii de film, desen / atelier de lucru manual, karaoke / cor / audiţii muzicale / dans, jocuri de societate (şah / table / rummy / cărţi etc), excursii religioase şi culturale, expoziţii de pictură / fotografie, activităţi de voluntariat, evenimente festive. Sperăm ca acest proiect să fie introdus pe ordinea de zi a consiliului local municipal. Solicităm astfel administrației PNL-USR să înțeleagă necesitatea unui astfel de program care vine în sprijinul #seniorilor noștri.

PSD Constanța va fi întotdeauna alături de seniorii orașului nostru. Vom susține fără echivoc și în permanență proiecte care să răspundă nevoilor celor care au clădit acest oraș!”, a transmis Costin Răsăuțeanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rasauteanu asta vad ca face numai treaba buna e Implicat Se aude prin oras ca lumea il vrea primar
3
0
Felicitari Rasauteanu !!!! PRIMAR va vrem !!!
3
0
Dacă îi vb de dorinţii Si eu am una Sa i mi creasca doi dinti mari in c.r si sa il apuc strașnic de nas pe VERGILIUS Chitãnel. Da da pã el cu pensia cumulată cu salariu pe care o are. "Avem incredere scăpăm de tine" VERGILE auzi
1
0
recuperare pentru aia cu pensii speciale la cimitir,urgent!sa nu aiba parte de banii furati,sa.i dea la doctori!Asa sa.i ajute Dumnezeu!Doamnenajuta!
1
1
Ce va doare gura sa promiteti? Ati inceput campania electorala? Va mai crede cineva?
5
2
E he he .......da ,da ,da...........................
0
1
Singurul care poate
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272