REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Costin RĂSĂUȚEANU, PSD: Guvernul PNL este INCOMPETENT

Costin RĂSĂUȚEANU, PSD: Guvernul PNL este INCOMPETENT

Replica API 4 decembrie 2020 | 00:20 6200

A făcut parte din conducerea orașului Constanța, în perioada 2016-2020, anterior, a fost consilier local. Este licențiat în Științe Politice și are un master în Politici Europene de Dezvoltare Regională și în Administrație Europeană și Instituții Publice, are diplomă în Managementul Strategic al Afacerilor Interne, Colegiul Național de Afaceri Interne “Alexandru Ioan Cuza”. Experiența profesională îl recomandă pentru un mandat în Camera Deputaților, iar colegii de partid i-au dat credit în cursa pentru parlamentare, poziționându-l pe poziția a cincea pe lista candidaților. Costin Răsăuțeanu a acordat un interviu ziarului Replica în cadrul căruia a vorbit despre activitatea sa în primărie, dar și despre proiectele pe care le are în Parlament.

Costin Răsăuțeanu, candidatul PSD Constanța pentru Camera Deputaților, și-a început cariera politică a 23 de ani. Până astăzi, a acumulat o vastă experiență administrativă pe care o va exploata în viitorii patru ani, în Parlament. ”Am început destul de tânăr, am intrat devreme în politică, la 23 de ani. Am am ajuns secretar al organizației de tineret, ulterior președinte al organizației de tineret, președinte la nivel național al organizației de tineret, consilier local, viceprimar în 2015, și un mandat plin din 2016 - 2020, de viceprimar, care a fost un motiv destul de întemeiat să pot să răspund cu demnitate și onoare, în interesul cetățeanului. Am intrat în politică destul de tânăr din pasiune. În toată această perioadă, am studiat, am acumulat experiență, 5 ani de experiență administrativă, te ajută foarte mult să diseci și să identifici probleme de ordin legislativ, am învățat cum să evidențiez proceduri, cum să scriu hotărâri de Consiliu local, regulamente. Toate regulamentele la care eu am lucrat, au avut la bază un principiu simplu, dezbaterea publică și comunicarea cu cetățeanul. Au fost întâlniri cu societatea civilă, am avut parteneriate cu societatea civilă, cu ONG-uri, cu mediul universitar”, a spus Costin Răsăuțeanu.

Răsăuțeanu: Am greșit că nu am comunicat!

Candidatul PSD pentru parlamentare a făcut o trecere în revistă a activității din primăria Constanța și recunoaște că a greșit față de cetățeni, pentru că nu a comunicat destul de mult cu aceștia. ”În cei patru ani de mandat, am muncit foarte mult, și aici mă refer la toată echipă. Am eficientizat proceduri, am dat viață unor sectoare care erau uitate, am încercat să aducem orașului Constanța, o ală viziune și am și reușit. În următorii ani, eu voi fi foarte atent la proiectele administrației locale, ca proiectele Partidului Social Democrat, să fie duse la bun sfârșit. Noi am lăsat foarte multe proiecte la cheie, proiecte finanțate cu bani europeni sau din bani de la bugetul național, care sunt semnate. Trebuie doar să se apuce să facă licitația, să ia firma și să înceapă lucrările. De asemenea, sunt foarte multe proiecte începute. Proiecte importante, reabilitarea Cazinoului, care a fost o prioritate pentru noi, un obiectiv majoritar, am și reușit în administrația locală PSD, să începem reabilitarea acestuia. Chiar dacă au fost fel și fel de actori politici, care au pus niște piedici acestui demers. Oamenii și-au dat seama. Sala polivalentă, pentru care de asemenea, lucrările au început pe administrația PSD. Am avut foarte multe piedici. Lucrările trebuiau să înceapă în anul 2016. Într-un final, i-am învins pe cei care au încercat să ne pună piedici. Am greșit foarte mult că nu am comunicat mai mult. Nici la nivel local, nici național. Trebuia să vorbim mai mult despre ceea ce am lucrat. Rezultatele se văd abia acum și populația o sa spună că actuala administrație face treaba, când de fapt, sunt proiecte muncite de noi.”, a recunoscut Răsăuțeanu.

Proiectele pentru Parlament!

”Simt nevoie să subliniez, nu ne putem juca viețile oamenilor. Avem datoria morală să fim alături de ei, avem datoria morală să gândim politici publice, concrete, astfel încât, românii să treacă mai ușor peste această criză sanitară și economică. Programul nostru de guvernare, acțiunea care stă în centrul demersului nostru ca PSD, s-a bazat pe 3 piloni. Creșterea veniturilor românilor, protejarea puterii de cumpărare, siguranța românilor, salvarea locurilor de muncă. Sunt principii care guvernează programul de guvernare, program de guvernare scris cu profesioniști, cu experți, program de guvernare care dovedește eficiența PSD-ului. Suntem singurul partid care în programul de guvernare am venit cu practici clare pentru combaterea pandemiei. Știm de unde să luam banii pentru combaterea pandemiei. Principala soluție este să vii să testezi. Statul trebuie sa aibă bani să ne confere dreptul la viață. Acest guvern incompetent ne-a demonstrat că nu a știut cum să gestioneze. Să trimiți oamenii din sistemul de stat să se testeze la privat, sau să nu ai capacitatea să testezi peste 200.000 de mii de români, mi se pare un act care traduce incompetența”, este de părere politicianul.

”Noi vom respecta programul de guvernare, și sunt proiecte comune pe care parlamentarii constănțeni le vor respecta. Preocuparea de a îmbunătăți infrastructura, preocuparea de a îmbunătăți și a moderniza sistemul de irigații, de extinderea lui. Sunt foarte multe proiecte care pot fi făcute în județul Constanța. Important este să găsim modalitatea de a găsi un consens în a identifica oportunitățile pentru județul Constanța”, a continuat Răsăuțeanu.

Răsăuțeanu: De un an de zile de când PNL e la guvernare au mințit românii și continuă să le sfideze inteligența

”De un an de zile de când PNL e la guvernare au mințit românii și continuă să le sfideze inteligența. Ei au violat orice raționament”, este de părere candidatul PSD la Parlamentare.

Costin Răsăuțeanu a făcut o trecere în revistă a realizărilor PSD, în perioada cât a fost la guvernare. Dintre acestea, amintim: Salariul minim a crescut cu 120% de la 550 lei la 1300 lei, salariul mediu a crescut cu 110% de la 1500 la 3300 lei, p Punctul de pensie a crescut de la 732 lei la 1265 în 2019, impozitul pe venit a scăzut de la 16% la 10%, impozitul pe dividente de la 16% la 5%, salariile din sistemul medical s-au dublat, salariile profesorilor s-au dublat, TVA-ul a scăzut de la 24% la 19%, iar TVA la alimente de la 24% la 9%, produsul intern brut a crescut cu 70% de la 133 miliarde euro la 223 miliarde euro, cifra de afaceri a companiilor a crescut de la 250 miliarde euro la 360 miliarde euro

Mai multe declarații puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Cod Mandatar Financiar PSD 11200020

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Excroc la primarie in consiliul local acum vrea excroc la parlament ca sa calificat in excrocherii la primarie.Pesedist si mechedon are doua defecte maxime.Hot de doua ori.Atentie sa nu il votati.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920