REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Coșurile de gunoi din oraș, în proces de... achiziție

Coșurile de gunoi din oraș, în proces de... achiziție

Replica API 10 martie 2016 | 23:55 208

După nenumărate reclamaţii,

După nenumărate reclamaţii,

Lipsa coșurilor de gunoi pe multe străzi ale urbei este o realitate tristă, cu care constănțenii sunt nevoiți să se confrunte de fiecare dată când vor să arunce deșeurile în locurile corespunzătoare, dar nu au unde. Pe de altă parte, mai sunt și persoanele care arată cu degetul imediat după ce ele însele se descotorosesc de gunoaiele menjere într-un mod nu foarte civilizat.

Bulevardul 1 Mai este una din zonele în care nu se găsesc coșuri de gunoi. În acest sens, Primăria a organizat licitații încă de anul trecut, spunând că la jumătatea lunii ianuarie a anului acesta se vor și monta. Timpul a trecut și acest lucru încă nu s-a concretizat, reprezentanții Primăriei spunând că acum se desfășoară procedurile de achiziție și că se vor monta coșuri în tot orașul, însă nimeni nu știe de când.

Faptul că orașul de la malul mării se confruntă cu numeroase probleme de ordin administrativ nu e un lucru ascuns. Cetăţenii fac sesizări, administraţia locală le înregistrează cu precizarea că vor fi analizate şi soluţionate. Între timp, „peisajul” se schimbă cu mare greutate şi arată, pe alocuri, de-a dreptul dezolant. Primăria este conștientă de existența acestor probleme și susține că face demersuri pentru remedierea lor.

Spre exemplu, pe bulevardul 1 Mai, în porțiunea de la Gară și până la Far, nu există nici un coș de gunoi până la intersecția cu strada Caraiman, acolo unde într-adevăr, sunt două. Problema a fost sesizată Primăriei, ai cărei reprezentanți susțin că s-au organizat licitații care ar fi trebuit să se finalizeze până la sfârșitul lui 2015, urmând ca după jumătatea lunii ianuarie a anului în curs, să se și amplaseze:

„Au fost nişte coşuri acolo, dar au fost rupte, vandalizate. Însă, Primăria are în program să pună mult mai multe. Şi sunt acum în procedură de licitaţie. Am înţeles că se va termina, dacă nu vor fi contestaţii, undeva pe la sfârşitul anului. Dar, în principiu, cam după 15 ianuarie au spus că le vor amplasa. Sunt destul de multe. Într-adevăr, zona era descoperită”, a declarat la vremea respectivă Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa.

Dar iată că suntem în luna martie, primăvara bate la ușă, iar pe bulevardul 1 Mai tot nu sunt coșuri de gunoi. În contextul în care unii se plâng că trăim într-un oraş murdar şi tapetat cu tot felul de resturi menajere, şi asta din cauza faptului că anumiţi indivizi consideră de cuviinţă că e mai lejer să arunci la întâmplare ceea ce nu-ţi mai e de folos, inexistenţa coşurilor pentru gunoi este o reală problemă.

Reprezentanții Primăriei susțin că încă sunt la stadiul de procedură de achiziție și că astfel de coșuri se vor monta în tot orașul, nu numai pe bulevardul 1 Mai. Astfel, Primăria promite coșuri noi, din fier care vor fi montate în mai multe zone din oraș. Încă nu se știe unde, la fel cum nu se știe nici când: ”Au venit niște coșuri noi. Se vor face proceduri de achiziție. Se vor monta nu numai pe 1 Mai, ci în tot orașul.

Sunt unele confecționate parțial din fier și altele numai din fier. Deocamdată nu știu când se vor monta”, a declarat pentru ”Replica” Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Pimăriei Constanța. Așadar, rămâne de văzut când se va concretiza această frumoasă promisiune din partea administrației locale. Până atunci, cei mai civilizați dintre noi vor trebui să stea cu ambalajele în buzunar, până la cel mai apropiat coș de gunoi.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108