REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

COVID-19: Un spital militar de campanie va fi amplasat la Constanța

COVID-19: Un spital militar de campanie va fi amplasat la Constanța

Replica API 22 martie 2020 | 08:28 5162

Ca urmare a demersurilor Prefectului Județului Constanța, Guvernul României anunță că trimite un spital mobil cu capacități de tratare a pacienților infectați cu virusul COVID-19. Prefectul recomandă plasarea acestei facilități medicale pe terenul Ministerului Sănătății pe care trebuia construit în ultimii 4 ani Spitalul Regional din Constanța.

Sursa foto: b1.ro

Rolul spitalului mobil este de a veni în ajutorul combaterii răspândirii epidemiei COVID-19. Spitalul va avea absolut toate dotările necesare, astfel încât pacienții să beneficieze de tratament și îngrijiri medicale la cele mai înalte standarde și va dispune de toate măsurile de siguranță și de igienizare astfel încât să ofere siguranță personalului medical implicat în lupta împotriva epidemiei.

În plus, tot ca urmare a demersurilor Prefectului Județului Constanța, Guvernul României dispune trimiterea unui aparat PCR Real Time care are rolul de a detecta rapid infecția COVID-19 pentru pacienții testați. “Este absolut necesar să ne concentrăm în această perioadă pe consolidarea sistemului de sănătate. Salut inițiativa Guvernului în vederea dotării Constanței cu o facilitate medicală suplimentară, echipată cu cele mai moderne sisteme de testare. Sistemul medical local era subdimensionat de mulți ani și în situația acestei epidemii este crucial să ne asigurăm că toată lumea poate beneficia de îngrijire medicală adecvată, în cazul în care situația o impune. Reiterez, pe această cale, că această situație poate fi depășită doar dacă suntem solidari și dacă respectăm toate recomandările autorităților. Este recomandat ca toate deplasările să fie limitate doar la cele absolut necesare, precum cele pentru aprovizionare. Astfel, vom putea stopa răspândirea virusului și vom evita supraaglomerarea sistemului sanitar. Este în puterea noastră, a tuturor, să luptăm împotriva acestei pandemii. Fac apel la solidaritate. Acum, mai mult ca niciodată, este nevoie să fim cu toții de aceeași parte a baricadei”, a declarat George-Sergiu Niculescu, Prefectul Județului Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Escu mai bine sa o ia rusii pe mata Amplasarea spitalului se poate face in mamaia pe plaje ,are utilitati aproape si nu trebuie sa treceti cu bolnavi prin tot orasul. Si mai economisiti si ceva bani cu transportul. Hei rupismele nu sunt bune niciodata ,mai ales cand stii ce va urma!!!
1
1
Da ma ai dreptate, medici dar si ingineri si meseriasi despre care spun specialisti din economie ca este nevoie in tara au plecat doar pe timpul lui Basescu,din 2012 de cand au venit PSDei la putere in Romania nu a mai plecat nici un doctor sau asistenta medicala in strainatate,poti sa te iei de mana si tu cu Norica Nicolai si Renate Weber.
1
1
Covid: esti un bou.schimbul de generatii sper da inceapa cu tine si familia ta
3
0
sa aduca si cazanul , pentru preparat fasole la cazan !
2
0
Nu se poate amplasa acel spital pe terenul unde trebuia construit spitalul regional din macar 2 motive: 1. drumul care duce la acel spital este aproape impracticabil strajuit de gunoaie si moloz aruncat de concetatenii nostri. 2. nu cred ca se poate racorda la apa potabila din cauza conductelor vechi si sparte. nici cand exista acolo o unitate militara nu exista apa potabila curenta
2
0
Asa poate prinde radacini cel real
4
1
Medicii sunt la datorie in tarile unde au plecat dupa ce s-au taiat salariile de basau si gasca pnl-ista de azi care ne conduce. Bine ca nu au apoucat sa faca astia anticipate ca sa taie iar salariile ca acum aveati doar popi sa va ingroape!!!
7
6
exista deja un spital militar in constanta.N-am auzit ca ei sa fie cooptati in lista de spitale care vor prelua cazurile de coronavirus.Sau se conserva ptr. ''alte''situatii?
6
5
Cu parere de rau va zic cu mana pe inima ca in doua luni scapam de generatia comunista. Covid face schimbul de generatii. Imi pare rau ca sunt bunicii si parintii nostrii. Pentru romania e prea tarziu si prea mult pentru capacitatea sistemului sanitar. Oricum virusul e fatal pentru cei peste 60 de ani oriunde ai fi in lume. In romania o sa se moara mult in afara terapiei intensive. Mare pacat!
4
5
Vreti sa exterminati Dobrogea ? Mai bine sa ne ia rusii !
4
11
Foarte bine, sa fie cat mai departe de zonele aglomerate ale orasului. Sugeram ca si cei cazati la hotelul Flora sa fie mutati daca se poate in extravilanul municipiului.
9
7
E vine ca aduc fratii nostri sa-i ajutam. Daca se inchid si podurile putem sa stam linistiti ca nu se intampla nimic
5
6
in China au construit spitale in timp record nu corturi si containere de kkat
7
11
baga-tii in camere pe toti din hotel flora ca aia tusesc si se imprastie coronavirusul in aer , locuiesc in mamaia , nu vreau infectie aici din cauza voastra
7
8
Se incearca izolarea Dobrogei!
10
8
Asta e spitalui promis de PSD ? Va-n gura ! Fagadau,Tutuianu si pesedistii lui peste mai au si clontul mare.
22
14
La TV ii plange numai pe medici, dar de asistentii medicali si infirmieri nu se aude nimic, ei sunt prostii statului roman, cu putin peste 3000 lei pe luna, cele mai mici salarii din sectorul bugetar. Sunt prosti ca nu se retrag din sindicate ca pentru ei nu se face nimic.
18
7
Postate de niste idioti.. Ori sunt iresponsabili.. Ori sunt prea prosti..
8
11
De cadre medicale nu spune nimeni nimic ,ca in tot judetul avem mai putini decat Galati ,Craiova ,Prahova...sau marile centre Universitare Tg Mures ,Cluj ,Timisoars . Daca ne au adus 1500 de neresponsabili sa ne aduca si cadre medicale !
25
3
Asa, si? Cine va lucra il el?
14
4
Cum spital tot in Constanta, in zona CET,. Carantinatii dinbtoata tara i-ati cazat in eforie, techirghiol Constanta Va credeti mai presus de Dumnezeul drept sa puneti in pericol viata oamenilor? Nu putem decat sa va multumim pentru grija
12
8
ca PNL le aduce spilat mobil, ambele partide sunt niste dejectii
13
8
na i facut amata ,nu i asa??..
20
5
Va-n gura dar de ce n-ati facut spitalele regionale promise?Ati footut banii pe campanii electorale,zilele oraselor la puscarie cu vinovatii!Acum sa nu ziceti ca nu-i nimeni vinovat!Va gasesc ei structurile!
25
1
spital regional ioc dar 1500 de garoi virusati,da,daca ceva merge are grija guvernul dulapului ikea sa strice,cum s-au gandit idiotii sa aduca virusii in locatii neincalzite
21
9
O sa treaca si ma-sa covidului pana terminati voi spitalul...
22
13

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272