REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

COZI interminabile la magazine: constănţenii şi-au făcut, din nou, proviziile

COZI interminabile la magazine: constănţenii şi-au făcut, din nou, proviziile

Replica API 23 martie 2020 | 00:00 1497

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a dat publicității Ordonanța Militară, nr. 2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândire a COVID-19, unde au fost luate mai multe măsuri, printre care și: „Art. 2. – (1) Se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie”. În acest context, constănțenii au început iarăși să cumpere în neștire, gândindu-se că situația devine din ce în ce mai serioasă și gravă.

Cu o zi înainte de instaurarea Ordonanței Militare, duminică, 22 martie, constănțenii au luat cu asalt magazinele de cartier, supermarket-urile și hypermarket-urile din oraș. Îmbulzeala s-a produs încă de la primele ore ale dimineții la intrările din marile magazine precum Carrefour, Auchan, Lidl și Kaufland, constănțenii fiind disperați să își procure alimente înaintea instalării ordonanței.

Și la magazinele de cartier a fost o nebunie curate, oamenii stând la rând în afara magazinului așteptându-și rândul. Nu au putut fi evitate nici micile certuri pe locul la rând sau chiar pe subiecte politice. Se pare că panica a învins rațiunea la Constanța. S-au format cozi ca de sărbători, iar unele rafturi s-au golit aproape instantaneu, creându-se o zarvă și o isterie totală. De această data, s-au cumpărat în masă conserve de toate tipurile, legume și fructe, paste și multe dulciuri.

Această imagine i-a speriat pe foarte mulți dintre constănțeni, și așa s-a ajuns să se cumpere fără noimă, cu toate că în Ordonanță nu este menționat că magazinele alimentare vor fi închise. Așadar, conform oficialilor, magazinele nu se for închide așa că cetățenii se pot aproviziona, oricând, însă cu limite.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au innebunit,practic numai batrani
0
0
Am luat ce se poate pastra, dar sunt alimente care expira sau se strica, ceapa, cartofi. Daca tot trebuie sa stam in casa in conditiile in care mergeam zilnic la piata cum o sa stam in casa fara provizii? Asa iesim repede si luam ce nu putem tine in casa si circulam mai putin. De aia oamenii s-au inghesuit sa ia tot ce se poate ca sa stam mai mult in casa. Daca eu folosesc o hartie igienica 3 zile si n-am voie sa mai ies din casa cum imi fac cumparaturile? E totul logic ca lumea prefera sa stea la cozi.
0
0
Islamiste Arahat, imbecilul a cacat din matele lui spurcate niste norme si acum stau magazinele cu 10 oameni inauntru si o suta afara la coada. Sa-l fut in inima.
1
0
Ei bine asta am vrut sa evit atunci cand mi-am facut provizii, treptat, pentru o luna si am fost acuzat ca sunt isteric. Cine este isteric acum?! Am tot spus ca oamenii sa-si faca provizii pana sa se extinda virusul, dar unii comentaci... batman, batman! Stati la cozi acum, desteptilor.
2
0
Ieri la Selgros Agigea cozile erau pe trei-patru randuri pe toata lungimea Selgrosului partea cu carucioarele.Lumea era disperata sa-si umple carucioarele cu tot ce mai gaseau pe rafturi.Romanul daca nu sta la coada nu se simte roman!
1
2
Oamenii sunt dezorientati si cauta cu disperare sa castige timp. Ar fi corect din partea guvernului sa explice oamenilor care este realitatea economica reala a zilelor noastre si sa mai lase vrajeala cu virusii si spalatul pe maini. Nu de alta, dar oamenii nu mai au prea multi bani pusi deoparte si tare ma tem ca se vor organiza si vor sparge magazinele.
5
1
Ma bucur ca nu ati postat un asasin economic cum ar fi Kaufland etc
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272