REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cozi interminabile la Oficiul Poştal 9: o gravidă era să nască, aşteptând să-i vină rândul

Cozi interminabile la Oficiul Poştal 9: o gravidă era să nască, aşteptând să-i vină rândul

Replica API 7 iunie 2014 | 00:00 221

Şeful Poştei, Ion Mişcoci, anunţă că va mătura pe jos cu angajaţii

Şeful Poştei, Ion Mişcoci, anunţă că va mătura pe jos cu angajaţii

Pentru orice constănţean, o vizită la Poştă se identifică cu un oftat prelungit. Cozile interminabile, activitatea molatică a angajaţilor, atmosfera tristă în esenţa ei sunt cunoscute de toată lumea. Numai că, la Oficiul Poştal 9, din cartierul Tomis 3, situaţia este groaznică. Vineri, un constănţean, a sesizat redacţia "Replica" de Constanţa, pentru a reclama faptul că aproximativ 30 de persoane stau la coadă la singurul ghişeu disponibil. "Erau vreo 30 de persoane, cea de la ghişeu era singură. Mi-au zis să merg la director şi că ei aparţin de poşta din Tomis 2. De asemenea, să fac o petiţie. Le-am zis că asta trebuie să pornească de la ei. Dacă nu sunt uniţi, vom avea în continuare servicii de rahat", a declarat Bogdan Clinciu, pentru "Replica", a cărui soţie, Irina, în a noua lună de sarcină, a fost nevoită să aştepte mult şi bine la ghişeul de la Oficiul Poştal 9.

Poştaşul nu mai ajunge la domiciliu. Conducerea anunţă tăieri de capete

Aşteptarea nu este singura problemă de la Oficiul Poştal 9. Poşta, cunoscută ca fiind o instituţie cu grave lacune de personal, încearcă să se reinventeze şi să se adapteze. Astfel, potrivit lui Clinciu, aspect confirmat şi de alte persoane de la faţa locului, poştaşul nu mai ajunge la domiciliul cetăţeanului. Anunţă la interfon că a sosit şi aşteaptă cetăţeanul să coboare, să îi înmâneze plicul, coletul, avizul şi apoi pleacă. Astfel, poştaşii încearcă să recupereze timp, numai că practica face loc erorilor, cum a păţit Clinciu. "Trebuia să primim o autorizaţie de traducător, limba italiană - engleză şi s-a întors înapoi, la Bucureşti. După aceea, am sunat la ministerul Justiţiei, ne-au transmis prin mail că recomandata nu a fost primită de noi, una la mână. A doua la mână, soţia mea cumpără cărţi din Anglia. De vreo două ori, coletele s-au întors înapoi. Cei din Anglia le trimit gratuit, cei de aici le trimit înapoi, prin proasta lor activitate. Într-un final, am ridicat coletele, dar nu asta este o problemă. Ideea e cât stai la coadă. Toate serviciile sunt proaste, de la gestionarea resurselor umane, până la calitatea serviciilor în teren. Mă rog, îi înţeleg şi pe cei de la ghişeu, nu au nici o vină, că este greu să acoperi tot. (...) Am stat, am stat, am stat şi mi-au zis că nu mai urcă poştăriţa sus, pentru că oamenii din teren nu mai au timp. Dacă nu sunt acasă, cum îmi lasă mandat? (...) Domnul acela care era lângă soţia mea zicea că i-a sunat ieri la uşă poşta, să îi deschidă. I-a deschis şi a stat în casă, iar poştaşul nu a urcat deloc. Era o hârtie recomandată, un aviz din acela. A zis că este a treia oară când i se întâmplă asta", a precizat Clinciu. La auzul acestei veşti, directorul Poştei din Constanţa, Ion Mişcoci, a luat foc şi a lăsat impresia că vor urma represalii. "Asta este grav. Asta e grav. Asta este foarte grav. Eu nu accept aşa ceva. Sunt obligaţi să meargă la fiecare destinatar acasă. Deci, asta nici nu o discutăm!", a declarat Mişcoci, pentru "Replica". Pe de altă parte, şeful Poştei nu se află la curent cu situaţia cozilor de la Oficiul Poştal 9. "O să vorbesc şi eu cu doamna dirigintă să văd care a fost situaţia, după care discutăm. Eu ştiu că acolo, din câte am fost informat, este în regulă. O să mă interesez", a precizat Mişcoci.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272