REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cozile de pe vremea lui Ceaușescu s-au mutat la... farmacia Tei!

Cozile de pe vremea lui Ceaușescu s-au mutat la... farmacia Tei!

Replica API 7 mai 2022 | 00:24 3547

Se spune că dreptul românilor de a sta la cozi, așa cum o făceau pe vremea lui Ceaușescu, nu poate fi luat de nimeni, niciodată. Poate din nostalgie, poate din nevoie, poate din alte motive, și constănțenii mai pun câteodată de o coadă sănătoasă. Doar că, dacă pe vremuri cozile erau la alimente de bază sau la împărțit rațiile, în zilele noastre coada este la... farmacie. Vineri, la farmacia Tei, din complexul comercial Vivo, din Constanța, oamenii au format coadă kilometrică, pentru a-și achiziționa medicamentele trebuincioase.

Coadă ca pe vremea lui Ceaușescu

Vineri, după amiază, centrul comercial Vivo a fost luat practic cu asalt. Și nu a fost vorba de niscaiva reduceri la ulei, făină sau mălai, oamenii formând o coadă imensă pentru a-și procura medicamente. Cunoscută pentru prețurile deosebit de accesibile, farmacia Tei se confruntă destul de des cu asemenea cozi, zilnic fiind asaltată de oameni de parcă ar vinde... pâine caldă.

Restricțiile au fost ridicate

Dacă până acum aglomerația și cozile erau oarecum justificate de restricțiile cauzate de pandemie, și de nevoia oamenilor de a se aproviziona cu medicamente, acum, când restricțiile sunt ridicate, îmbulzeala pare un pic ciudată. Pe lângă coada de afară, farmacia Tei era arhiplină și înăuntru, fiecare dorind să cumpere cât mai curând medicamentele trebuincioase și să scape de aglomerație.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Halal articol Replica, oamenii de la coada crezi ca stau de placere?
0
0
E pretul real, la celelalte e dublu mai ziaristule
5
0
Pentru ca la farmacia Tei preturile sunt pentru buzunarul celor bolnavi . Eu am cautat doua medicamente care prin cate farmacii am intrat nu costau mai putin de 120 de lei . Ce sa vezi , in farmacia Tei m-au costat cu 45 de lei mai putin . De asta lumea sta la coada, pentru ca daca ai mai multe medicamente de luat ajungi sa economisesti suficient incat sa merite statul la coada .
0
0
Care a aplicat ceea ce a vazut bun in SUA. Si care functioneaza f bine si in Ro. Toti ceilalti au adus si au copiat doar lucrurile rele. Felicitari Tei !
0
0
Hai nea GYGY KARYGY la farmacie sa facem koada traitiar parintii
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218