REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Cozmin Gușă: Nu candidez nici la primărie, nici la europarlamentare

Cozmin Gușă: Nu candidez nici la primărie, nici la europarlamentare

Virgil STOIAN 30 martie 2024 | 00:00 1999

Liderul AUR, George Simion, i-a propus analistului politic Cozmin Gușă să fie candidat independent susținut de AUR la Primăria Capitalei. Analistul politic dezvăluie faptul că a discutat cu George Simion și i-a cerut acestuia câteva zile pentru a se gândi. Gușă a explicat, pentru Replica, faptul că nu se gândește să candideze, nici la primărie, nici la europarlamentare, pentru că nu este compatibil cu politica din România.

Cozmin Gusa: Nu candidez nici la primarie, nici la europarlamentareCozmin Gușă

Cozmin Gușă, retras de ceva timp din viața politică, însă tot timpul la curent cu ceea ce se întâmplă, pare hotărât să nu revină pe eșichierul politic din România. Totuși, propunerea lui George Simion i se pare destul de interesantă pentru a reveni în bătălia electorală, astfel că nu ar spune un nu hotărât acestei propuneri. Analistul politic crede că suveranismul trebuie sprijinit, de aceea nu a refuzat, din prima, propunerea lui George Simion: „Am răspuns și la televiziune și în editorialele mele. În mod normal, aș fi refuzat pe loc, așa cum am făcut cu multele propuneri de candidatură în ultima vreme. Am spus că mă gândesc, pentru că George Simion o să demareze un proces de măsurare a intenției de vot și am zis că suveranismul trebuie sprijinit fiecare cum putem în condițiile acestei guvernări ce batjocorește România. Simion și ai lui sunt politicieni care susțin suveranismul ultra necesar în perioada asta într-o Românie prăbușită”, a declarat, pentru Replica, Gușă.

Cozmin Gusa: Nu candidez nici la primarie, nici la europarlamentareCristian Popescu Piedone

Nu există vreun favorit la postul de primar

Cozmin Gușă a fost destul de dur cu eventualii săi contracandidați și nu a putut alege un favorit: „Nu există vreun favorit în momentul acesta la postul de primar general și oricum campania este neserioasă. Au de ales între un primar care nu a făcut absolut nimic, mă refer la Nicușor Dan care va intra în istorie cu faptul că i-a ținut pe bucureșteni în frig, fără apă caldă și cu o mizerie ce ajunge la streașina caselor. Apoi un altul care a avut ceva rezultate ca primar de sector dar este un administrator de calibru mic și un om politic de calibru inexistent, mă refer la Piedone. Treaba asta cu grobianismul merge la grobieni, pe restul îi oripilează. Ce e asta cu ceapă, cu muștar, cu parizer? Ce vrea să demonstreze el? Problemele nu se mai văd din pricina faptului că într-adevăr a fost nedreptățit după ce regimul Iohannis l-a aruncat nevinovat în pușcărie, dar această nedreptate nu face din Piedone un profesionist sau un om de talie profesională care să-și asume primăria București. Al treilea candidat este nepriceput la jocurile politico-administrative, se vede că-și dorește foarte mult dar se vede în același timp și faptul că nu este agreat nici de PSD nici de PNL care au trebuit să renunțe la proprii candidați în favoarea lui Cârstoiu care este candidatul lui Klaus Iohannis. În rest, Cârstoiu este un tip de treabă este un manager bun, n-am auzit să fi excelat nici la Universitate nici la Spitalul Universitar de Urgențe, din acest motiv n-am ce favorit să aleg pentru că toți sunt de această factură pe care am exprimat-o.”

Cozmin Gusa: Nu candidez nici la primarie, nici la europarlamentareVergil Chițac

În privința candidaților de la Constanța, Gușă crede că lupta este echilibrată: „Nu prea știu cum stă situația la Constanța, am înțeles că lupta este extrem de echilibrată din niște proiecții de campanie. Sunt patru candidați cu șanse: Vergil Chițac, candidatul AUR, candidatul USR și sigur, acum cu intrarea în cursă, și Horia Constantinescu, fostul șef al ANPC. N-am mai fost de mult în Constanța, dar prietenii care îmi relatează lucruri nu sunt încântați de nivelul la care este administrat orașul.. .de la curățenie, la aglomerație și până la investiții inexistente. Vergil Chițac are și o problemă prin intrarea în luptă cu singurul religios al Constanței care este Preasfințitul Teodosie, nu știu ce să zic despre șansele lui.”

Cozmin Gusa: Nu candidez nici la primarie, nici la europarlamentareÎPS Teodosie

Cozmin Gușă nu se gândește la revenirea în politică

Chiar dacă a primit propunerea de la George Simion, Cozmin Gușă nu se gândește la o revenire în politică: „Eu nu mă gândesc la nici o candidatură, nici la primărie nici la europarlamentare. Nu mă gândesc la politică, în general, și asta o fac de ani mulți de când m-am retras pentru că nu sunt compatibil cu politica din România. Acum nu mi se pare că sunt șanse mari de îmbunătățire, am intrat în acest dispozitiv public, repet, doar ca să dau satisfacție unui președinte tânăr de partid, un partid suveranist care luptă pentru normalitate”. a încheiat acesta.

Cine este Cozmin Gușă

Cozmin Gușă s-a născut la 2 iulie 1970, la Câmpia Turzii, în judetul Cluj. A absolvit, în 1994, Facultatea de Fizică din Cluj Napoca, în 1988 a absolvit Cursul de management în mass-media organizat de Guvernul SUA, iar în 2002 a terminat un curs de negociator economic internațional la Ecole Nationale d'Administration Paris. În perioada 2001 - 2003 a fost secretar general al PSD, după care, un an de zile, din 2004, a fost membru în Biroul Permanent al Partidului Democrat. În același an a devenit directorul de campanie al lui Traian Basescu. În primăvara lui 2005, înființează, împreună cu Lavinia Șandru și Aurelian Pavelescu, Partidul Inițiativa Natională.

În noiembrie 2007, a demisionat de la șefia PIN, ca urmare a rezultatului sub așteptări înregistrat de formațiunea sa în alegerile europarlamentare. Partidul său a obținut numai 2,64 la sută din voturi, iar Gușă a preferat să-i lase locul Laviniei Șandru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272