REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Credincioșii vor putea participa la slujbe în interiorul bisericilor

Credincioșii vor putea participa la slujbe în interiorul bisericilor

Replica API 17 iunie 2020 | 00:00 1145

Vești bune pentru credincioși, care vor putea asista la slujbă în interiorul bisericilor, potrivit anunțului făcut de prim-ministrul României, Ludovic Orban. Guvernul a decis să includă redeschiderea bisericilor în Hotărârea de Guvern adoptată marți, 16 iunie, prin care a fost adoptată prelungirea stării de urgență.

Se permit slujbele în interior

"Am luat decizia de a permite oficierea de slujbe și în interior. Noi nu am închis bisericile, au fost deschise. Nu s-a permis oficierea slujbelor, s-au permis diferitele evenimente pentru botezuri, căsătorii, sigur, cu un număr limitat de persoane. Decizia este aceea de a permite oficierea slujbelor și în interior, fiind de dimensiuni variabile, va fi un număr redus de credincioși care vor putea asista la slujbă, de aceea se va face atât în interior cât și exterior. Aici vor trebui respectate reguli, purtatul măștii, dezinfectarea spațiilor comune”, a declarat Ludovic Orban, prim-ministrul României.

Ce spune Eugen Tănăsescu

Contactat pentru a oferi un punct de vedere în legătură cu acest subiect, Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, ne-a precizat că urmează a fi semnat un ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interne, care va stabili noile măsuri prin care credincioșii vor putea asista la slujbă și în ce condiții.

Eugen Tănăsescu

"BOR va respecta exemplar regulile"

Patriarhia Română a primit cu bucurie decizia intens așteptată a autorităților de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioșilor, în condițiile respectării unor noi reglementări.

"Ca și până acum, Biserica Ortodoxă Română va respecta exemplar regulile de natură sanitară și le va reitera constant în recomandările pe care le va face credincioșilor săi. Este esențial să recuperăm constant, dar cu discernământ, deplina normalitate a vieții noastre sociale. Acest lucru ne privește pe fiecare în parte și ne solicită responsabilitatea personală. Credința autentică civilizează, rodește atenție morală, grijă și respect față de celălalt.”, se arată în comunicatul emis de Biserica Ortodoxă Română.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
LASA ca s-au deschis mallurile. acolo nu mai e pericol de infectare, in jegurile alea. miroase a mucegai in magazinele de carpe, de te ia cu lesin. si culmea, ca fara biserici deschise, au crescut nr persoanelor infectate.
0
1
Credinta este in sufletul fiecaruia. NU mai mergeti la biserica. NU mai dati bani la popi. NU va mai spovediti la hotii si fariseii de popi care noaptea dau la muie, dau limbi sau fac laba si ziua stai sub roba sa te spovedeasca. NU mai fiti prosti. Romani desteptati-va ! Biserica si popii invoca religia numai pentru a stoarce bani de la fraieri. Uitati-va cu ce masini merg, ce case si domenii au si cata fala si aur au in cusmele alea de satane !!!
3
0
Platitorii de taxe si impozite
2
0
Iar va incepe sa creasca numarul de decese in randul batranilor. Pentru ionut, una e sa fii credincios si alta sa fii iresponsabil. Specialistii din medicina spun ca nu am scapat de virus, sa evitam aglomeratiile si biserica nu si nu ca va apara Dumnezeu
3
0
Acum va puteti tavali in voie pe jos in interiorul bisericilor!
6
1
Credinciosii aia stigmatizati sunt 80 la suta din populatia Romaniei. in concluzie nu credinciosii vor putea participa la slujbe ci cetatenii Romanei vor putea participa la slujbe
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272