REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Credite pentru studenți, cu dobânzi extrem de mici

Credite pentru studenți, cu dobânzi extrem de mici

Replica API 13 aprilie 2022 | 22:37 836

Noile măsuri anunțate de Executiv adus 500 milioane de lei pentru tineri și studenți. Este vorba despre două programe, programul Family, care presupune credite de până la 75.000 de lei și Student Invest unde creditele pot ajunge la 50.000 de lei.

Totodată cresc cu 58,5% sumele acordate anual copiilor și tinerilor pentru îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite.

”Există o serie de măsuri care sunt deja în implementare”

”E clar că Educația are nevoie de sprijin. Are nevoie de sprijin mai mult decât oricând. Avem nevoie de sprijin atât pentru elevii și studenții români cât și pentru elevii și studenții care sunt refugiați din Ucraina.

Există o serie de măsuri care sunt deja în implementare. Am avut săptămâna trecută, la Luxemburg, o întâlnire cu conducerea Băncii Europene de Investiții și există interes din partea acestei bănci pentru a finanța inclusiv partea de credite pentru studenți. Credite, evident cu dobânzi avantajoase și mai cu seamă fără existența sau necesitatea unor garanții din partea studenților.

Acest lucru a împiedicat până acum acordarea de credite pentru studenți. Suntem în discuții pentru înlăturarea acestui impediment și pentru posibilitatea de acordare de credite celor care doresc să studieze în România”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

”Solicitarea este ca această alocație să crească de la 201 RON la 250 RON pe lună”

”Am avut la finalul săptămânii trecute o întâlnire cu toți rectorii din România și am avut ca invitat și un reprezentant al băncii comerciale române care, de asemenea, în baza aceluiași program european, dorește să se implice pentru acordarea de credite în beneficiul studenților.

Am avut o rezoluție a Consiliului Național al rectorilor din România prin care se susține creșterea fondului de burse pentru studenții români. În momentul de față există o alocație lunară de 201 RON pe lună pentru un student. Solicitarea este ca această alocație să crească de la 201 RON la 250 RON pe lună pentru un student.

Săptămâna trecută au fost inițiate aceste discuții. Mai întâi cu conducerea Băncii Europene de investiții și mai apoi cu reprezentanții băncii europene de investiții în România, în prezența rectorilor, scrie antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De cacat....reduceti taxarea, imbecililor
1
0
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108