REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Crema și extractul de gălbenele: cum și de ce să le folosești

Crema și extractul de gălbenele: cum și de ce să le folosești

Replica API 13 martie 2021 | 00:00 1110

Gălbenelele sunt folosite în scopuri medicinale și cosmetice de secole întregi. Începând cu rănile superficiale de la nivelul pielii, conjunctivite și chiar și arsuri, crema și extractul de gălbenele sunt folosite de români pentru orice afecțiune cutanata – Iată cum acționează, de fapt, crema și extractul de gălbenele, dar și care sunt afecțiunile în care este într-adevăr eficientă.

Sursă foto: Shutterstock

Ce beneficii are crema de gălbenele

Vindecarea leziunilor de la nivelul pielii

Datorită proprietăților sale antiinflamatoare sau antiseptice, crema de gălbenele este eficientă în vindecarea rapidă a arsurilor, a iritațiilor, a zgârieturilor și a ciupiturilor de insecte, scrie doc.ro.

Emolient eficient

Crema pe baza de gălbenele este eficientă atunci când vine vorba despre înmuierea pielii foarte uscate. Această crema poate fi folosită pentru proprietățile sale emoliente prin aplicarea pe călcâie, pe coate sau în zonele în care pielea este îngroșată.

Tratează iritațiile provocate de scutec bebelușilor

Pielea bebelușilor este foarte sensibilă și se irită foarte ușor din cauza purtării scutecelor. Crema organică, pe baza de gălbenele, poate trata acest tip de iritații. Asigura-te însă că foloseșți o crema 100% naturală, fără substanțe chimice adăugate.

Repelent pentru insecte

Mirosul proeminent al cremei de gălbenele, precum și conținutul bogat de uleiuri volatile fac din această un excelent repelent pentru țânțari. Crema de gălbenele poate fi folosită pe post de loțiune de piele care menține insectele la distanță.

Remediu pentru crampele menstruale

Crampele musculare pot fi ameliorate de crema de gălbenele. Masează-ți abdomenul cu crema de gălbenele, folosind mișcări circulare apoi aplică pe piele un prosop încălzit și vei simți o ameliorare a durerilor specifice perioadei dificile a lunii.

Extractul de gălbenele

Extractul de gălbenele să găsește sub formă de capsule, sub formă de praf, dar și sub formă de tinctura – Iată ce efecte are extractul de gălbenele asupra sănătății!

Reduce durerea provocată de hemoroizi

Studiile făcute în domeniu au scos la iveală faptul că extractul de gălbenele ajută la reducerea durerii provocate de hemoroizi, dar stimulează și accelerează și vindecarea țesutului inflamat din zona rectala.

Vindecă conjunctivita și alte inflamații oculare

Studiile realizate pe animale au dovedit că efectele antivirale și antibacteriene ale extractului de gălbenele sunt eficiente în reducerea inflamațiilor de la nivelul ochilor. Totodată, extractul de gălbenele protejează țesuturile ochilor de efectele dăunătoare ale radiațiilor ultraviolete.

Are proprietăți antiseptice

Extractul de gălbenele are efecte antiseptice, fiind eficient în tratarea mai multor infecții. Spre exemplu, tinctura de gălbenele vindecă infecțiile de la nivelul urechii. Câteva picături de tinctura de gălbenele aplicate zilnic în urechea internă reduc inflamatia și accelerează vindecarea.

De asemenea, și datorită proprietăților antifungice, extractul de gălbenele poate fi folosit pentru tratarea vaginitelor. Aplicarea unui unguent care conține câteva picături de tinctura de gălbenele favorizează multiplicarea bacteriilor bune din zona vaginală.

Întărește sistemul imunitar

Extractul de gălbenele întărește sistemul imunitar, prevenind răcelile. De asemenea, acesta ajută și în tratamentul tușei și al febrei.

Calmează spasmele musculare

Extracul de gălbenele ajută la relaxarea mușchilor, prevenind spasmele musculare. Și crampele abdominale apărute din cauza constipației sunt ameliorate de acest extract.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272