REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Creșa numărul 5 din Constanța rămâne închisă din cauza lipsei unor avize! Video

Creșa numărul 5 din Constanța rămâne închisă din cauza lipsei unor avize! Video

Victor ROTARU 29 septembrie 2022 | 00:00 3151

Numărul locurilor din creșele constănțene este extrem de mic, comparativ cu locurile puse la bătaie de municipalitate, respectiv 254. În viitor, numărul de locuri în creșe va fi de 380, însă, până atunci, zeci de părinți așteaptă deschiderea creșei nr 5 care, deși anul școlar a început încă de acum 2 săptămâni, unitatea este închisă și astăzi.

Tot mai mulți părinți sunt în căutarea unui loc în creșă pentru copiii lor, din cauza programului de muncă prelungit, neavând timp pentru îngrijirea copilului. În luna mai, a anului 2022, în cadrul municipiului Constanța au fost înregistrate 596 de cereri, dintre care 254 au fost aprobate, iar 342 sunt pe lista de așteptare.

Pe 5 septembrie, odată cu începerea anului școlar, și-au deschis porțile patru creșe din municipiul Constanța, ce se află în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială Constanța, și anume: Creșa nr.1, nr.13, nr.18, și Creșa Licuricii.

Alți părinți, care au rămas fără locuri, așteaptă cu nerăbdare,  deschiderea creșei nr. 5 car are încă porțile închise, pentru că  încă municipalitatea nu a obținut autorizația de funcționare. De când își așteaptă copiii creșa nr. 5? Se pare că nu au toate autorizațiile gata și nu se știe când se va deschide... de ce trebuie să sunăm să aflăm cu câteva zile înainte și nu se actualizează aceste date pe site-ul oficial?”, se întreabă un părinte.

Contactat telefonic de către reporterii de la Replica de Constanța, un reprezentant al primăriei a declarat că lucrările de reabilitare ale creșei sunt finalizate, rămânând doar obținerea de avize și acte, astfel încât nu se poate estima o dată exactă de deschidere a creșei.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Suntem în luna februarie și cresa 5 este încă închisă. Între timp unitatea a fost trecuta la Ministerul Educatiei. Ce facem în situația în care copilul a fost admis însă nu poate începe fin cauza locurilor puține. Plătim la privat și cerem decontare de la Inspectorat??
0
0
bine ca ati dat-o afara pe cezara, nu se mai putea cu ea, era incompetenta, cerea si spaga, se comporta inuman cu angajatii
1
0
CUM E POSIBIL ASA CEVA? Am niste cunostinte care au primit aprobare de inscriere a copilului la Cresa nr 5, mamei i se termina concediul de cresterea copilului și trebuie sa se intoarca la serviciu. Efectiv sunt disperati pentru ca nu-si permit sa plateasca bona si nici sa inscrie minorul la cresa privata. Probabil ca sunt multi in aceasta situatie.
2
0
Cum se poate asa ceva ? este o minciuna, sigur primarul nu ar permite o asa mirsavie.
0
1
Mari nenorociti de oameni...
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367