REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Creșele vor fi redeschise în noi condiții, la sfârșitul lunii iunie

Creșele vor fi redeschise în noi condiții, la sfârșitul lunii iunie

Replica API 23 iunie 2020 | 00:00 1091

Primăria Municipiului Constanța anunță că, începând cu data de 29 iunie, se vor redeschide creșele aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială. Părinții care vor să își aducă micuții la creșă trebuie să completeze declarația pe proprie răspundere și să o trimită unității frecventate de copil.

Aviz epidemiologic de intrare în colectivitate

Părinții vor mai depune la dosar adeverințe de la locurile de muncă, din care să reiasă că au contracte de muncă active, nu suspendate, iar la revenirea în creşă (dacă cererea a fost aprobată), părinţii vor prezenta avizul epidemiologic de intrare în colectivitate eliberat de către medicul de familie.

“Siguranța copiilor noștri este o prioritate pentru noi, de aceea am luat toate măsurile de protecție necesare: materiale de igienă și dezinfectanți, lămpi bactericide, spații dedicate pentru respectarea distanțării sociale și a efectuării triajului epidemiologic etc.”, au precizat reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța.

Numărul de locuri, redus aproape la jumătate

Numărul de locuri din creșe a fost redus aproape la jumătate pentru respectarea unui spațiu de 4,5 mp pentru fiecare copil. Înainte de redeschiderea creșelor se vor efectua analize de laborator pentru verificarea conformității cu Legea nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

“Copiii vor fi ajutați și învățați să se spele pe mâini cu apa și săpun timp de 20 de secunde. Se va face curățenie generala și dezinfecția tuturor încăperilor, mobilierului și jucăriilor. Sălile de grupă vor fi astfel amenajate încât să permită reducerea numărului de copii în cameră, iar distanța dintre ei să fie maximizată, fără a compromite funcționarea normală a activităților pedagogice. Se recomandă reducerea numărului de copii în grupă, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4,5 mp/copil.”, au mai precizat reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța.

Ce se întâmplă dacă un copil are febră

Copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare. pătuțul va fi strict individualizat și va fi folosit întotdeauna de același copil. Izolatorul se va organiza pentru izolarea copilului cu temperatura peste 37,3 grade Celsius și/sau altă simptomatologie de boală infectocontagioasă acută dezvoltată în timpul șederii în unitate.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da, asa e anca, un nimeni pus peste noapte sef, bine ca si-au dat seama si au dato afara, poate cineva a vorbit
40
0
felicitari ca ati dat-o afara pe cezara care cara ciorba acasa cu jaguarul nou cumparat, probabil din banii de bugetar
51
0
abia astept sa imi dea chirie 7000 euro mereuta de la primarie
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272